Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine sunt tinerii pe care FCSB îşi bazează speranţele pentru calificarea în UEFA Europa League. Cel puţin doi dintre ei ar putea juca din primul minut

Cine sunt tinerii pe care FCSB îşi bazează speranţele pentru calificarea în UEFA Europa League. Cel puţin doi dintre ei ar putea juca din primul minut

FCSB

Comentarii

FCSB o întâlneşte, astăzi, pe Backa Topola, în turul doi preliminar, însă roş-albaştrii au mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus.

18 cazuri de COVID-19 au roş-albaştrii în cadrul clubului în acest moment, printre care şi antrenorul Toni Petrea sau Mihai Stoica, dar şi jucători de bază precum Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru sau Andrei Miron.

In condiţiile date, FCSB ar putea apela la câteva experimente, cel mai necunoscut dintre ele fiind portarul Ducan, debutant în poarta roş-albaştrilor. Sezonul european al FCSB-ului va sta în mănuşile tânărului goalkeeper, considerat de altfel, un portar foarte talentat pentru vârsta lui.

Cine este Răzvan Ducan, portarul care va apăra poarta FCSB-ului contra sârbilor de la Backa Topola

Razvan Ducan este singurul portar pe care se bazeaza FCSB in deplasarea din Serbia. Astfel, fotbalistul in varsta de 19 ani va debuta pentru echipa mare a "ros-albastrilor". 

"Ducan este un portar bun, a fost la toate nationalele de juniori. E foarte talentat, asa va spun sigur. Cred ca nu va avea niciun fel de trac pentru ca, de exemplu, a jucat cu Spania, chiar in Serbia cand am facut 1-1. Poate soarta ii da o sansa prin asta, sa-l vada lumea ce poate" a explicat Mihai Stoichiţă

Născut pe 7 februarie 2001, tânărul goal-keeper al FCSB îl are ca idol pe Ciprian Tătăruşanu pe care îl consideră "un portar complet" . Ducan a ajuns la FCSB de la Centrul de Excelenţă Buzău – CS Unirea Petrolul Videle. La naţionala de tineret sub 17 ani, Ducan a bifat patru partide şi a apărat poarta Romaniei în preliminariile Campionatului European, evoluând în meciurile cu Ungaria, Cipru şi Austria.

Ovidiu Perianu, un pariu al roş-albaştrilor

O altă apariţie surpriză în primul 11 al roş-albaştrilor ar putea fi Ovidiu Perianu. Fotbalistul care a trecut şi pe la Dinamo provine de la Academica lui Atletico Madrid din Bucureşti şi a ajuns la FCSB în 2017.

"Am jucat jumătate de an la Dinamo şi într-un meci Dinamo – Atletico Madrid (Bucureşti), am fost remarcat de Radu Gabriel, antrenorul de la Academia de Fotbal Atletico Madrid (Bucureşti). Am mers la această academie, condusă de Abraham Garcia şi Fernando Calgo. Partea financiară a fost oferită gratuit de Academia Atletico Madrid" explica el într-un interviu acordat pentru Vremea Nouă.

Perianu este cotat la 150 de mii de euro, s-a născut la Bârlad şi are doar 18 ani. Şi pentru el ar fi un debut ca titular, în echipa mare a roş-albaştrilor, în Cupele Europene.

"Si pe Perianu il stiu foarte bine si am incredere in el ca poate fi o revelatie diseară" a mai declarat, Mihai Stoichiţă, fost antrenor la FCSB.

Ovidiu Horşia, un mijlocaş de mare viitor

În vârstă de 19 ani, Ovidiu Horşia a crescut la academia FCSB-ului, şi vine după un sezon excelent în tricoul lui Poli Iaşi. Tânărul jucător a fost împrumutat până acum de FCSB, atât la Iaşi, cât şi la Academica Clinceni

Horşia a ieşit în evidenţă la echipa din Copou, iar acum este cotat la 550 de mii de euro. El a adunat 39 de meciuri la Iaşi, 6 goluri şi patru pase decisive.

Cum ar putea arăta primul 11 al FCSB-ului contra sârbilor de la Backa Topola:

  • Ducan - Creţu, Perianu, Briceag, Panţîru - Moruţan, Simion, Horşia - Man, Buziuc, Coman

Afla mai multe despre: răzvan ducahorşiabuziucperianufcsb 

viewscnt
Articole similare