Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine va apăra poarta naţionalei? Varianta unui fost mare jucător: „Pe el se va merge, l-as băga şi eu titular cu Germania”

Cine va apăra poarta naţionalei? Varianta unui fost mare jucător: „Pe el se va merge, l-as băga şi eu titular cu Germania”

Echipa națională

Comentarii

Florin Prunea, fostul mare portar, a vorbit despre variantele postului de portar la echipa naţională a României, după retragerea lui Ciprian Tătăruşanu.

Retragerea lui Ciprian Tătăruşanu a dat peste cap planurile selecţionerului Mirel Rădoi, care a anunţat că nu se aştepta. Rădoi a convocat trei portari pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial 2022: Florin Niţă, Ionuţ Radu şi David Lazar. 
Florin Prunea a mărturisit că el ar miza pe ultimul, Lazar, portarul Astrei Giurgiu, care a reuşit să impresioneze chiar şi la echipa de club în timpul meciurilor din Liga I.
Portarul de 29 de ani mai are o singură prezenţă în poarta României, la amicalul cu Belarus disputat la finalul anului 2020, câştigat de „tricolori” cu 5-3.
„Părerea mea este că se va merge pe varianta Lazar, pe el l-aş băga titular în meciul cu Germania. Pentru un portar contează mult să apere meci de meci. Dacă nu aperi, trebuie să ai o experienţă foarte mare, cum a fost la Tătăruşanu, care nu apăra la echipa de club, dar a fost cel mai bun jucător la echipa naţională în ultimii trei ani. Dar astea sunt excepţii. De obiciei, postul de portar este unul unde trebuie să ai continuitate. Tătăruşanu ajunsese la un nivel de maturitate foarte mare şi de aceea nu avea probleme că nu juca la echipa de club. Avea o experienţă în spate la echipa naţională”, a declarat Florin Prunea la emisiunea Ora Exactă în Sport.

România, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022

România face parte din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, în urma tragerii la sorţi de la Zurich. Europa va trimite la turneul final din Qatar 13 reprezentative. Tricolorii vor disputa prima partidă din grupa preliminară pe teren propriu, contra Macedoniei de Nord, meci care se va juca în 25 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

 

Afla mai multe despre: david lazarciprian tatarusanunationala romaniei 

viewscnt
Articole similare