Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suma încasată de cluburile din Liga 1 din vânzările de jucători pe anul 2018

Suma încasată de cluburile din Liga 1 din vânzările de jucători pe anul 2018

Superliga

Comentarii

Cluburile din Liga 1 s-au mişcat bine pe piaţa transferurilor în anul recent încheiat. Patru dintre transferurile de export ale echipelor din prima divizie au adus milioane în conturile echipelor.

Universitatea Craiova a dat lovitura prin vânzarea lui Alexandru Băluţă la Slavia Praga. Oltenii au încasat 2.65 milioane de euro pentru micuţul fotbalist născut chiar în Craiova. Este cel mai important transfer de export al unui club din Liga 1.

CFR Cluj a încasat 2.5 milioane de euro pentru fundaşul Kevin Boli, transferat în china de Dan Petrescu. Tot 2.5 milioane de euro a încasat şi FCSB pentru Constantin Budescu, fotbalist achiziţionat de echipa lui Marius Şumudică, Al Shabab.

Craiova a mai punctat şi prin transferul lui Vladimir Screciu la KRC Genk. Oltenii au mai încasat 2 milioane de euro pentru talentatul fotbalist născut la Corabia. Cristi Ganea a adus 1 milion de euro în bugetul clubului Viitorul Constanţa după transferul la Athletic Club de Bilbao, în timp ce Universitatea Craiova a mai luat 800 de mii de euro pentru Gustavo, plecat la Liaoning FC, în China.

Şi Dinamo a obţinut o sumă importantă pentru nivelul Ligii 1 prin transferul lui May Mahlangu la Ludogorets. Bugetul echipei lui Negoiţă a fost ”îmbogăţit” cu 500 de mii de euro.

În total, cluburile din Liga 1 au încasat în 2018 suma de 11.95 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com. O sumă importantă pentru perioada de secetă pe care o traversează fotbalul românesc. Craiova a profitat cel mai mult: a strâns peste 5 milioane de euro din vânzarea a trei jucători!

sursa: transfermarkt
 

Afla mai multe despre: liga 1transferuri liga 1alexandru băluţăconstantin budescucristi ganeavladimir screciu 

viewscnt
Articole similare