Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Marica dă de pământ cu FRF: ”Îşi urmăreşte interesul, nu se gândeşte nicio clipă la cluburi. E o discriminare fantastică”. Ce spune despre regula U21

Ciprian Marica dă de pământ cu FRF: ”Îşi urmăreşte interesul, nu se gândeşte nicio clipă la cluburi. E o discriminare fantastică”. Ce spune despre regula U21

Superliga

Comentarii

Ciprian Marica s-a alăturat criticilor FRF-ului, după ce fostul internaţional român a lansat un atac la adresa decizilor făcute şi regulilor inventate de Federaţia noastră în ultimii ani.

Ciprian Marica i-a desfiinţat pe oficialii FRF-ului, într-un interviou acordat recent. Fotul ”tricolor” este un om ce cunoaşte fotbalul, trecând pe la echipe precum Schalke şi Stuttgart în carieră, şi este dezamăgit de regresul văzut în România în ultimii ani, în lumea sportului.

Marica a criticat în principal regula U21, pe care o consideră inutilă la momentul actual în Liga 1, având în vedere condiţiile generale de dezvoltare acordate tinerilor. Fostul atacant a explicat că baze sportive şi academii de calitate trebuiesc înfiinţate pentru creşterea juniorilor, nu introducerea regulii respective şi ignorarea dezvoltării infrastructurii necesare pentru asigurarea educaţiei sportiva necesară copiilor.

Ciprian Marica dă de pământ cu FRF

”Avem o mare problemă când vorbim de centrele de copii şi juniori. Nu avem infrastructură, se construiesc nişte stadioane, dar bazele sportive sunt în paragină, condiţiile în care aceşti copii se dezvoltă sunt sub nivelul marii. Să avem răbdare să investim în copii, bun, dar noi nu avem pe ce să îi instruim.

Nu ne ajută infrastructura. Dacă am avea unde să îi învăţăm, ar fi altceva, dar când ei pleacă cu un handicap şi se antrenează în condiţii care nu sunt propice pentru fotbal, nu ai cum să aştepţi rezultate. Problemele sunt mai importante şi ar trebui luate în considerare de la baza lor, nu ai cum să ajungi să vrei să promovezi tineri cu forţa, dacă nu au valoare.

E o discriminare fantastică pentru cei de 30 de ani, care mai au 3-5 ani să joace şi vor să o facă, dar sunt nevoiţi să stea pe banca de rezerve deşi ar merita să joace în pofida unuia pe care îl forţezi să joace deşi nu are valoare.

E inadmisibil aşa ceva. Iar între FRF şi LPF, e normal să nu existe înţelegere pentru că FRF îşi urmăreşte interesul, nu se gândeşte nicio clipă la cluburi, ceea ce LPF încearcă să facă. Trebuie să fie cineva care să se gândească şi la cluburi, nu doar la echipele naţionale de juniori.

Există o corelare între cele două, există o discuţie ca să fie lucrurile echitabile, dar nu aşa, să impună Federaţia lucruri care sunt bune doar pentru ei. Regulile astea se fac doar pentru Federaţie şi asta e o problemă. FRF vrea să transforme cluburile în academii de fotbal, dar poate că sunt unii care vor să facă performanţă, să ajungă în Champions League şi să reuşească lucruri importante acolo”, a spus Marica, pentru Pro X.

 

Afla mai multe despre: play-off liga 1liga 1sepsiacademica clincenisepsi clinceni 

viewscnt
Articole similare