Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Panait, singurul antrenor român la Congresul Anual de Tactică şi Performanţă, alături de zeci de profesionişti din întreaga lume

Ciprian Panait, singurul antrenor român la Congresul Anual de Tactică şi Performanţă, alături de zeci de profesionişti din întreaga lume
Comentarii

În perioada 12-13 septembrie, la Praga, în Cehia, a avut loc Congresul Anual de Tactică şi Performanţă, eveniment organizat de mai multe firme specializate în sisteme de monitorizare a jucătorilor, în colaborare cu Federaţia de Fotbal din Cehia.

La acest congres au participat 130 de persoane de la cluburi de top din lume, videoanalişti, scouteri, antrenori de fitness, dar şi antrenori. Singurul tehnician român care a participat la acest congres a fost Ciprian Panait, doctor în Educaţie Fizică şi Sport, absolvent al UNEFS cu nota 10. 
 
La evenimentul care a avut loc în capitala Cehiei au participat şi cei mai buni profesionişti în domeniul analizei şi tacticii. Tom Allen de la Arsenal, Darragh Connolly de la Juventus, Andres Martin-Garsia de la FC Barcelona sau Adam Sadler de la Leicester City. Nu au lipsit Chris Barnes de la Catapult, Michael Hoglund de la Signality, dar şi Kevin Lawless de la STATSports, persoane importante în cadrul acestor companii care monitorizează la perfecţie evoluţia jucătorilor în timpul meciurilor.
 
Panait a lucrat la mai multe echipe din România, printre care Rapid şi FC Vaslui, dar a decis că are nevoie de o provocare şi a plecat în Arabia Saudită, acolo unde a câştigat doi ani la rând campionatul cu echipa olimpică a celor de la Al Hilal, depăşindu-i pe rivalii de la Al Ahly şi Al Nasr. Rezultatele bune l-au propulsat inclusiv pe banca primei echipe a lui Al Hilal cu care a participat în Champions League Asia, iar în perioada de "principal" în prima ligă n-a pierdut niciun meci! Antrenorul român a lucrat în ultimii ani cu mai mulţi tehnicieni de top ca Anghel Iordănescu la Al Ain, cu Jose Peseiro la Rapid, dar şi cu Augusto Inacio la FC Vaslui. 
 
Ultima experienţă a tehnicianului de 41 de ani a fost la Al Batin, echipă care se afla într-o situaţie critică până să vină antrenorul român, dar a reuşit să o salveze de la retrogradare, apoi a obţinut calificarea în premieră în semifinala King Cup. Interesant, înainte să semneze cu Al Batin, Panait s-a aflat în discuţii serioase cu reprezentanţii celor de la Al Hilal care erau dispuşi să pună pe masă un contract extrem de tentant. 

Afla mai multe despre: cirpian panaitcongresanalizatacticaromaniaperformantaal hilalal patin 

viewscnt
Articole similare