Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Tătăruşanu poate avea un nou antrenor, zilele următoare. Favorit, un fost antrenor de la AS Roma

Ciprian Tătăruşanu poate avea un nou antrenor, zilele următoare. Favorit, un fost antrenor de la AS Roma

Fotbal

Comentarii

Antrenorul Rudi Garcia a devenit favorit să preia conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon, la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, informează, lefigaro.fr, care citează L'Equipe şi RMC Sport.

În vârstă de 55 de ani, Garcia a antrenat ultima dată formaţia Olympique Marseille. În cariera lui, el a mai pregătit echipele Saint-Etienne, Dijon, Le Mans, Lille şi AS Roma. Potrivit surselor citate, preşedintele clubului din Lyon, Jean-Michel Aulas, directorul sportiv Juninho, directorul juridic Vincent Ponsot şi consilierul preşedintelui, fostul selecţioner Gerard Houllier au analizat, duminică, trei candidaturi pentru postul de antrenor principal, Laurent Blanc, Jocely Gourvennec şi Garcia.


Gourvennec ar fi fost exclus din cauza lipsei lui de experienţă la nivel european, iar la Blanc s-ar fi renunţat din cauza pretenţiilor sale ridicate privins staff-ul pe care îl doreşte să-l aibă. Garcia ar fi mult mai flexibil din acest punct de vedere, iar clubul nu ar fi nevoit să-şi modifice organigrama la venirea noului antrenor. Însă şi Garcia are o problemă, trecutul său de la Marsilia (2016-2019) nefiind pe placul suporterilor din Lyon. Totuşi, Blanc are teremen până luni pentru a renunţa la unele dintre pretenţile sale.

Antrenorul brazilian Sylvinho a fost dat afară, la 7 octombrie, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă în Ligue 1. În acest sezon, Lyon are un parcurs dezastruos, fiind pe locul 14, după nouă etape, cu două victorii şi trei egaluri.

Sylvinho, 45 de ani, a venit în mai la Lyon, odată cu directorul sportiv Juninho, în locul lui Bruno Genesio, fără să fi fost antrenor principal înainte. El a antrenat ca secund la Cruzeiro, la Inter Milano, când echipa italiană era pregătită de Roberto Mancini şi la naţionala Braziliei, sub conducerea lui Tite. Înfrângerea suferită, la 6 octombrie, în derbiul cu Saint-Etienne, scor 0-1, a fost decisivă în îndepărtarea tehnicianului. Până al numirea unui alt antrenor, echipa este pregătită de secundul Gerald Baticle, sup supervizarea lui Juninho.

Afla mai multe despre: fotbaltatarusanur 

viewscnt
Articole similare