Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Circuitul WTA se reia la 3 august, cel ATP, la 14 august. În ce perioadă va avea loc turneul de la Roland Garros

Circuitul WTA se reia la 3 august, cel ATP, la 14 august. În ce perioadă va avea loc turneul de la Roland Garros

Tenis

Comentarii

Circuitul profesionist de tenis masculin (ATP) se va relua la 14 august la Washington, iar turneul de la Roland-Garros va avea loc în perioada 27 septembrie - 11 octombrie, conform noului calendar oficializat miercuri de ATP.

După turneul ATP 500 de la Washington, va urma Mastersul 1000, programat de obicei la Cincinnati, dar care anul acesta va avea loc la New York, la fel ca US Open.

Turneul de la Roland-Garros, reprogramat iniţial pentru 20 septembrie, a fost mutat cu o săptămână pentru a permite organizarea Mastersului 1000 de la Madrid (din 13 septembrie), apoi cel de la Roma (din 20 septembrie).

Circuitul feminin se reia la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internaţional. De la "Premier 5-ul" de la Cincinnati, organizat anul acesta la New York, calendarul este în mare similar cu cel al băieţilor, până la Roland Garros.

Turneul campioanelor va avea loc între 9 şi 15 noiembrie, la Shenzhen, după ce se va fi desfăşurat şi "Premier Mandatory-ul" de la Beijing, China Open.

"Calendarul este condiţionat de mai mulţi factori-cheie, inclusiv capacitatea de a relua jocurile în siguranţă, în conformitate cu îndrumarea experţilor medicali, aprobarea guvernamentală pentru evenimentele sportive şi politicile de călătorie relaxate. Planul strategic al WTA şi calendarul provizoriu al circuitului este aliniat eforturilor ATP, ITF, USTA şi FFT", a precizat WTA.

În total, anul acest ar trebui să se mai desfăşoare 20 de competiţii WTA.

Toate turneele din circuitele ATP şi WTA au fost suspendate în martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

US Open a rămas singurul grand slam prevăzut să se dispute la datele iniţiale, 31 august - 13 septembrie.

Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat iniţial între 24 mai şi 7 iunie, a fost amânat iniţial pentru 20 septembrie - 4 octombrie, în timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare