Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciudata situaţie în are se află naţionala de fotbal a României. Urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorţi a CM 2022 după cele mai slabe performanţe după 1980

Ciudata situaţie în are se află naţionala de fotbal a României. Urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorţi a CM 2022 după cele mai slabe performanţe după 1980

Fotbal

Comentarii

România este singura echipă din primele două urne valorice care nu s-a calificat la nici unul din ultime două turnee majore.

Egalul chinuit obţinut în faţa naţionalei din Irlanda de Nord, colaborat cu înfrângerea Rusiei în Serbia, permit României să urce în urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare a Campionatului Mondial din 2022, o palidă consolare având în vedre că şansele sunt minime de a prinde măcar un loc de baraj.

În 2018, România termina pe locul 4, într-o grupă echilibrată dar în nici un caz imposibilă. Peste noi au fost Polonia, Danemarca şi Muntenegru. Doar 13 puncte am reuşit să strângem în această grupă. Locul 2 de baraj pe care a terminat Danemarca a strâns 20 de puncte. Nu am fost nici măcar aproape de a prinde un loc de baraj aşa cum se întâmpla în urmă cu 4 ani într-o grupă chiar mai grea decât aceasta. Atunci am fost eliminaţi la baraj de Grecia.

A urmat o nouă ratare a calificării în condiţii mult mai uşoare într-o grupă în care am fost doar peste Insulele Feroe şi Malta. Grupa a fost câştigată clar de Spania în timp ce România a fost din nou departe de locul 2, direct calificabil de data aceasta. Danemarca cu 21 de puncte a terminat la 7 puncte în faţa României. Am mai avut totuşi şansa de calficare printr-un play-off, şansă pe care am ratat-o după înfrângerea la cea mai slabă echipă din Liga Naţiunilor, Islanda. O echipă a Islandei care a surpins plăcut ajungând până în sferturi la Euro 2016, dar o echipă a Islandei care este la final de drum, un drum care s-a încheiat în Ungaria pentru isladezi. Singura victorie recentă notabilă a Islandei a fost cea cu România, meci terminat cu scorul de 2-1, dar în care naţionala islandeză nu a avut nici o emoţie la calificare în ciuda diferenţei mici de scor.

Din urma a 3-a valorică a preliminariilor CM 2022 fac parte echipe precum Rusia, Ungaria, Norvegia sau Cehia, echipe care în momentul de faţă sunt mult peste naţionala României la toate capitolele. Cu Norvegia chiar am jucat în urmă cu aproximativ o lună în Liga Naţiunilor, meci pierdut clar de România în deplasare, scor 4-0. Revanşa a venit în urmă cu o săptămână când România a "câştigat" fără să joace în faţa Norvegiei, 3-0 la "masa verde".

Urna 1: Belgia, Franţa, Anglia, Portugalia, Spania, Croaţia, Italia, Danemarca, Germania, Olanda
Urna 2: Elveţia, Polonia, Suedia, Ţara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România
Urna 3: Rusia, Irlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Scoţia, Islanda, Irlanda de Nord, Grecia, Finlanda
Urna 4: Bosnia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg
Urna 5: Cipru, Armenia, Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra
Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino
Din păcate, antrenorii pe care i-a avut România din 2017 şi până acum nu prea au confirmat, au fost mai mult nişte experimente nereuşite. Christoph Daum a stat pe bancă în preliminariile CM 2022. După Daum a venit Cosmin Contra urmat de Mirel Rădoi (actualul selecţioner), doi antrenori buni şi de viitor, doar ca la o echipă naţională e nevoie de mai mult. La o echipă naţională e nevoie de antrenori cu experienţă şi cu rezultate.
Mondialul din 2022 va avea loc în Qatar şi va începe pe 21 Noiembrie. România este singura echipă din urma a 2-a valorică care nu a reuşit să se califice nici la CM din 2018 şi nici la CE din 2020.
Campionatul European 2020 va avea loc în 2021, iar România va urmări din faţa televizorului partidele grupei C care se vor juca la Bucureşti. Dintre cele 13 ţări gazdă ale CE doar Azerbaidjan, Irlanda şi România nu au reuşit calficarea.
Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare