Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Pe ce loc se află România după ultimele rezultate

Clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Pe ce loc se află România după ultimele rezultategalerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Până acum, România a obţinut la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 o medalie de aur şi 3 de argint şi ocupă un loc destul de bun în clasamentul general.

În ciuda dificultăţilor din sportul din România, reprezentanţii noştri au reuşit totuşi să câştige până acum 4 medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: una de aur şi 3 de argint. ”Greul” a fost dus de canotaj, sport care până acum ne-a adus 3 medalii.

Clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 este condus în acest moment de China, care are nu mai puţin de 29 de medalii: 14 de aur, 6 de argint şi 9 de bronz.

Clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ce loc ocupă România

Până în acest moment, România a câştigat 4 medalii. Drumul spre medalii a fost deschis de Ana Maria Popescu, cea care a câştigat argintul la spadă. A fost urmată de cele de la canotaj, unde sportivii noştri au reuşit să ne îmbogăţească palmaresul inclusiv cu o medalie de aur. Aceste perfomanţe ne-au adus locul 18 în clasamentul pe medalii.

Ce medalii au câştigat până acum sportivii români:

Una de aur: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (dublu vâsle feminin)

3 medalii de argint: Ana Maria Popescu (spadă), Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci), Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc (dublu rame masculin)

În urma acestor rezultate, România ocupă un onorabil loc 18 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ţara noastră se află în acest clasament peste ţări precum Brazilia, Cehia, Austria, Spania, Mexic sau Turcia.

Podiumul acestui clasament este format din China (14 medalii de aur, 29 în total), SUA (13 medalii de aur, 37 în total) şi Japonia (13 medalii de aur, 22 în total).

Afla mai multe despre: clasament medalii 

viewscnt
Articole similare