Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Clau-Gol” revine în Ştefan cel Mare. Profilul noului antrenor de la Dinamo

”Clau-Gol” revine în Ştefan cel Mare. Profilul noului antrenor de la Dinamo

Dinamo București

Comentarii

Claudiu Niculescu a devenit duminică seară antrenor principal la Dinamo. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani îşi împlineşte astfel visul de a pregăti formaţia la care a cunoscut cele mai mare satisfacţii.

După trei ani în care s-a călit în fotbalul din Liga 2 la FC Bihor, Damila Măciuca, Râmnicu Vâlcea şi CS Mioveni, Niculescu a ajuns la FC Voluntari, formaţie pe care a reuşit să o transforme aproape complet.

  • 47 de meciuri a fost Niculescu antrenor principal la Voluntari

Clau Gol a fost numit în funcţie în aprilie 2017. În doar trei luni de zile a reuşit să aducă primele două trofee din istoria clubului ilfovean: Cupa României (2016-2017) şi Supercupa României (2017).  Au fost totodată şi primele trofee din cariera sa de antrenor.

Filosofie de joc

Niculescu a mizat de cele mai multe ori pe un sistem clasic 4-2-3-1 la Voluntari. A fost sistemul cu care Claudiu a reuşit să aducă primul mare trofeu din istoria echipei. Esenţa capacităţii sale de a-şi organiza echipa s-a văzut în dubla din semifinalele Cupei cu U Craiova.

Ilfovenii s-au impus în Bănie cu 1-0, iar în returul de la Chiajna, unde s-a jucat partida, au reuşit să păstreze tabela imaculată. Disciplină, organizare, eficacitate şi mobilitate.

  • 2 trofee a câştigat Claudiu Niculescu în cariera sa de antrenor

Patru dintre cuvintele pe care tehnicianul născut la Slatina le cere de la fotbaliştii săi şi pe care FC Voluntari le-a adoptat destul de rapid în perioada aprilie-iulie 2017. În patru luni, formaţia lui Niculescu a pierdut doar trei meciuri în campionat şi niciunul în Cupa României.

A debutat ca antrenor la U Cluj

Claudiu Niculescu şi-a făcut debutul în antrenorat la un nume important din fotbalul românesc. Niculescu a preluat-o în 2010 pe Universitatea Cluj, iar la primul meci ca principal a remizat cu Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1.

Formaţia pregătită de Niculescu la debutul său în antrenorat arăta astfel:

Huţan – Unguruşan, Szilagyi, Cvirik, Izvoranu – Delgado (66 Buhuş), Reinaldo - V. Gheorghe (46 Acosta), Boştină, Piţ - (86 Voican), Lemnaru. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Niculescu în 2017: ”Cândva, voi antrena Dinamo. Şi vă promit că voi intra în istorie”

Fost golgeter în Ştefan cel Mare, fotbalistul care îi marca un super gol lui Iker Casillas într-un amical Dinamo-Real Madrid  (2-5) a fost şi rămâne unul dintre favoriţii fanilor lui Dinamo.

  • Claudiu Niculescu este cel mai bun marcator în Europa al echipei Dinamo Bucureşti si de două ori golgeter al României în tricoul câinilor

În urmă cu un an de zile, chiar în septembrie 2017, Claudiu Niculescu a fost de asemenea în cărţi pentru a deveni antrenor în Ştefan cel Mare.

N-a fost atunci momentul său: ”Nu s-a întâmplat nici de această dată. Poate că nu e momentul, dar ... cândva, în viitor va veni şi acea zi” spunea Claudiu pentru Telekom Sport. ”Iar când va veni, eu zic ca voi intra în istorie. Nu sunt dezamagit, absolut deloc. Sunt dezamagit de un singur lucru, să nu se mai vehiculeze, da. Pentru ca trebuie să recunosc, si mie mi-a distras puţin atentia de la ceea ce am de făcut aici. Pentru mine totuşi e important că la fiecare schimbare de antrenor se gândesc la mine. În iarnă, nu am resimţit atât de tare acest lucru, Când a venit Cosmin, eram pe acea lista de 3-4 nume. Dar atunci nu eram sub contract cu altă echipă. Acum sunt sub contract şi pot să spun că aceste zvonuri mi-au distras atenţia”, mărturisea Claudiu Niculescu la Telekom Sport.

Momentul Claudiu Niculescu la Dinamo a sosit un an mai târziu. Începând de duminică, 23 septembrie, fostul mare golgeter al ”câinilor” este pregătit să intre definitiv în istoria clubului său de suflet.

Afla mai multe despre: claudiu niculescudinamo bucureşti 

viewscnt
Articole similare