Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul care-şi schimbă numele după un secol, întrucât e considerat rasist! Decizia istorică anunţată

Clubul care-şi schimbă numele după un secol, întrucât e considerat rasist! Decizia istorică anunţată

Alte sporturi

Comentarii

Echipa Cleveland Indians din Major League Baseball (MLB) îşi va schimba numele, deoarece este considerat rasist de mai multe grupuri de amerindieni din SUA, informează AFP.

Cunoscuţi cu acest nume de peste un secol, după ce l-au adoptat în 1915, Indians sunt sub presiune să-şi abandoneze numele, din partea grupurilor de influenţă amerindiană. Franciza a decis, în 2018, să renunţe la emblema care-l reprezintă pe Şeful Wahoo, o caricatură stereotipă a amerindienilor, pentru a răspunde criticilor, înainte de a lansa un studiu aprofundat asupra numelui său.

Potrivit New York Times, echipa ar urma să anunţe, în această săptămână, schimbarea numelui, fără a specifica însă dacă această modificare va fi însoţită de prezentarea noii identităţi a clubului.

Anunţul vine într-un context de tensiune în jurul numelor şi memoriei colective, sub influenţa unei mişcări numite „Anulează cultura”, care vizează eliminarea prezenţei în spaţiul public a unor personaje controversate, începând cu foştii ofiţeri sudişti din timpul Războiului Civil.

Pe Twitter, preşedintele încă în funcţie, Donald Trump, nu a ezitat critice această mişcare, estimând, duminică, "că nu este o veste bună, nici măcar pentru indieni".

Trei cluburi profesioniste poartă în continuare nume legate de amerindieni, Chicago Blackhawks (hochei), Atlanta Braves (baseball) şi Kansas City Chiefs (fotbal american).

Afla mai multe despre: cleveland indiansmlb 

viewscnt
Articole similare