Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul din Liga 1 care acuză probleme financiare după performanţa reuşită în sezonul trecut: "Nu vom rezista. Cheltuielile au crescut"

Clubul din Liga 1 care acuză probleme financiare după performanţa reuşită în sezonul trecut: "Nu vom rezista. Cheltuielile au crescut"

UTA

Comentarii

Coordonatorul proiectului fotbalistic din Arad, Alexandru Meszar, a făcut un apel prin care a cerut sprijin financiar pentru UTA, după promovarea în Liga 1.

Probleme pentru UTA Arad după promovare

UTA Arad a reuşit să promoveze la finalul sezonului trecut din Liga 2 şi a făcut câteva investiţii la nivelul lotului. Ioan Hora, Neluţ Roşu, Pleaşcă, Vlad Morar şi Benga au sosit la echipa antrenată de László Balint, iar conducerea cere sprijinul financiar promis. 

Alexandru Meszar susţine că UTA Arad nu a primit suma de peste un milion de euro promisă din partea autorităţlor locale: 

„Aveam nevoie de bani publici în iulie şi august, dar ne-am descurcat datorită sponsorilor. Nu vom rezista în Liga 1 fără bani publici! Cheltuielile au crescut, iar suma de bani pe care o primim din drepturile TV s-a redus şi vine eşalonat. Din 5 milioane de lei de la Primărie, ni s-au promis 2 milioane până la finalul lunii septembrie. 

Este un gentlemen’s agreement între UTA şi Primăria Arad. Conform Legii 115 / 2020, prin hotărâre de Consiliu Local (CL) se pot da bani cluburilor sportive. Trebuie doar să se dorească acest lucru, deoarece se pot face şedinţe zilnice de CL. 

Dacă nu primim aceşti bani săptămâna viitoare, va urma un blocaj la nivel de Primărie, din cauza alegerilor (n.r. 27 septembrie). O perioadă nu vom avea primar validat, nici Consiliu Local, iar banii publici primiţi în octombrie sau noiembrie, vor trebui cheltuiţi până la 15 decembrie, aşa spune legea. Cum timpul ne va presa, există posibilitatea să trebuiască să returnăm o mare parte din aceşti bani”, a declarat, conform Gazetei Sporturilor, Alexandru Meszar într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despre: uta aradprobleme financiare 

viewscnt
Articole similare