Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cluburile au votat formatul din Liga 1 cu 16 echipe! Ce şansă uriaşă va avea câştigătoarea din play-out

Cluburile au votat formatul din Liga 1 cu 16 echipe! Ce şansă uriaşă va avea câştigătoarea din play-out

Superliga

Comentarii

Liga 1 revine la formatul cu 16 echipe în Liga 1, pentru prima dată după 14 ani. 13 dintre cele 14 cluburi din prima ligă au votat suplimentarea locurilor, iar singura care s-a opus a fost FC Botoşani.

Liga 1, cu 16 echipe din sezonul 2020-2021

După ce Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au susţinut formatul cu 16 echipe în Liga 1 începând cu sezonul 2020-2021, cluburile şi-au exprimat dorinţa şi au votat în favoarea schimbării, conform Gazetei Sporturilor. 

Singurul club care s-a opus a fost FC Botoşani, iar măsura va fi adoptată după ce va trece de Comitetul Executiv al FRF. Totul va fi o formalitate, în condiţiile în care FRF susţine noul format. 

Astfel, în Liga 1 vor fi din nou 16 echipe, sistemul care ultima dată a fost folosit în 2005-2006, sezon în care FCSB şi Rapid au jucat în sferturile Cupei UEFA. 

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru Dinamo, care scapă de orice emoţie în privinţa retrogradării. Din Liga 2 au promovat direct UTA Arad şi FC Argeş, în timp ce CS Mioveni va juca barajul de promovare/menţinere în Liga 1 cu Chindia Târgovişte. 

Modificări în play-out. Câştigătoarea îşi poate asigura locul în Europa League

Din sezonul următor, play-off-ul Ligii 1 va conţine tot şase echipe, în timp ce play-out-ul va avea 10 cluburi. 

Sursa citată anunţă că formaţia clasată prima în play-out va juca o "dublă" cu ultima echipă clasată în play-off şi dintre cele două se va alege încă o reprezentantă pentru preliminariile Europa League. 

 

Afla mai multe despre: dinamoliga 1 16 echipeliga 1 

viewscnt
Articole similare