Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cluburile din Serie A au primit şi acceptul medicilor! Când pot reveni jucătorii la antrenamente

Cluburile din Serie A au primit şi acceptul medicilor! Când pot reveni jucătorii la antrenamente

Serie A

Comentarii

Cei 20 de medici care reprezintă cluburile din Serie A au afirmat că nu se opun reluării campionatului, dar au emis observaţii cu privire la cum trebuie să decurgă protocolul de testare.

Potrivit jurnalelor Corriere della Sera şi La Repubblica, doar trei echipe – Juventus, Lazio şi Genoa – nu au probleme cu protocolul prezentat pentru antrenamente şi jocuri în perioada pandemiei de coronavirus.

Celelalte 17 cluburi şi medicii lor au prezentat 20 de puncte care să fie luate în calcul cu privire la logistică şi la aspectul practic.

Într-o scrisoare comună trimisă agenţiei Ansa este explicată poziţia tuturor cluburilor din Serie A şi a medicilor lor.

“În ultimele zile, stafurile medicale ale cluburilor din Serie A au primit protocolul de organizare şi testare propus de comisia medicală a FIGC. Medicii, cu un spirit proactiv, l-au analizat şi au emis observaţii, sperând să îmbine siguranţa cu aplicabilitatea, şi le-au trimis la comisie şi la ligă. Medicii sunt dornici să clarifice că aceste documente au ca scop doar siguranţa jucătorilor şi speră că vor fi folosite doar în acest scop. În esenţă, niciunul dintre noi nu  se opune reluării sezonului şi nu există o tentativă de blocare a reluării. Ne dorim cu toţii ca sezonul să se încheie normal. Problema este când, pentru că trebuie să se joace în siguranţă. Suntem convinşi că există o şansă rezonabilă ca acest lucru să fie realizat, problema este timpul”, se arată în scrisoare.

Potrivit Football Italia, guvernul italian ar putea relaxa măsurile de izolare în data de 4 mai, ceea ce ar însemna că atunci se vor putea relua antrenamente în grupuri mici.

 

 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare