Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CM de gimnastică artistică începe joi, la Doha. Obiectivul României: clasarea în primele 24 echipe

CM de gimnastică artistică începe joi, la Doha. Obiectivul României: clasarea în primele 24 echipe

Alte sporturi

Comentarii

Campionatul Mondial de gimnastică artistică începe joi, la Doha, iar România participă cu 12 sportivi, din care două rezerve. Obiectivul României la CM de la Doha, care reprezintă o primă etapă de calificare la JO de la Tokyo, este clasarea în primele 24 de echipe. Atingerea acestui obiectiv ar aduce tricolorilor calificarea la CM din 2019.

Peste 500 de gimnaşti vor concura pentru cele 42 de medalii mondiale puse în joc, din care 14 sunt de aur. CM de la Doha reprezintă şi prima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul delegaţiei României, feminină şi masculină, la CM de la Doha este clasarea în primele 24 de echipe ale lumii, rezultat care ar aduce automat calificarea la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din 2019.

Potrivit FR Gimnastică, delegaţia României include următorii sportivi: Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş, Maria Holbură – antrenori Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Florin Cotuţia, respectiv Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan şi Rafael Szabo – antrenori Marius Urzică, Ştefan Gal, Vasile Vug.

Marian Drăgulescu va împlini 38 de ani în luna decembrie şi deţine opt titluri mondiale, câte patru la sol şi sărituri. Ultima medalie de aur a cucerit-o în 2009, iar pe podium s-a aflat ultima dată la ediţia din 2015 (argint la sărituri).



La competiţia de la Doha, România va mai fi reprezentată şi de arbitrii Angela Cacovean şi Sebastian Bratan.

Campionatul Mondial de la Doha se va desfăşura între 25 octombrie şi 3 noiembrie.

sursa: news.ro

Afla mai multe despre: gimnasticacm gimnastica 

viewscnt
Articole similare