Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CM de handbal feminin din 2019, din Japonia, se va disputa din nou în formatul cu grupe preliminare şi principale

CM de handbal feminin din 2019, din Japonia, se va disputa din nou în formatul cu grupe preliminare şi principale

Handbal

Comentarii

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat după Campionatul Mondial feminin din Germania, încheiat cu victoria Franţei, că ediţia din 2019, din Japonia, se va disputa în formatul grupe preliminare, grupe principale, semifinale şi finale pentru medalii, aşa cum avea loc până în 2011.

IHF a anunţat că Mondialele feminine din 2019 vor avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie în trei oraşe nipone: Yamaga, Kumamoto şi Yatsushiro.

Vor participa, ca şi până acum, 24 de echipe, dar în formatul valabil până la ediţia din 2011. Adică, patru grupe a câte şase echipe, din care primele trei se vor califica în grupele principale (Main Round), în care se va juca încrucişat pentru primele două poziţii, calificante pentru semifinale. Abia această fază va fi eliminatorie, spre deosebire de formatul ultimelor patru ediţii, în care s-a jucat cu grupe, optimi de finală, sferturi de finală, semifinale, finale pentru medalii.

În 2019 vor avea loc astfel 96 de meciuri, din care 60 în grupele preliminare, 20 în cele principale, câte două în semifinale şi finale, plus 12 în President Cup.

Ediţia din 2017 a avut loc în Germania, iar medalia de aur a revenit Franţei, care a învins în finală deţinătoarea trofeului, Norvegia.

Echipa României a fost eliminată încă din optimile de finală, de Cehia, şi a încheiat pe locul 10.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, anunţat de FR Handbal - clasarea pe unul din locurile 1-8 – a fost ratat însă după eliminarea în optimile de finală.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Afla mai multe despre: handbalromania 

viewscnt
Articole similare