Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CM handbal 2019 | Atenţie, România! Rusia face ravagii la Mondialul de handbal. De unde vine pericolul pentru jucătoarele lui Ryde

CM handbal 2019 | Atenţie, România! Rusia face ravagii la Mondialul de handbal. De unde vine pericolul pentru jucătoarele lui Ryde

Handbal

Comentarii

Rusia şi Spania sunt singurele echipe de la Mondialul din Japonia care au încheiat prima fază a grupelor cu maximum de puncte. Rusoaicele sunt însă cele care au cele mai bune cifre din tot turneul.

România întâlneşte în prima partidă de la mondialul din Japonia, Rusia, campioana olimpică de la Rio. Este cel mai dificil adversar din competiţie dacă ne uităm la cifrele rusoaicelor după primele trei meciuri. Naţionala lui Ambros Martin, domină turneul final la cele mai multe capitole. 

În primul rând, Rusia este naţionala cu cea mai bună eficienţă în atac din tot turneul. A transformat în gol 67% dintre mingile trimise spre poarta adversă. 

Rusia redutabilă pe contraatac. De altfel, alături de aruncările de pe şase metri, echipa lu Ambros Martin a marcat cele mai multe goluri pe contraatac, 44. Nicio altă echipa nu a mai înscris atâtde multe goluri, în urma unor astfel de faze. Prin comparaţie, România a reuşit să înscrie doar şase goluri pe contraatac, pe locul 23 din 24 de echipe la acest capitol. 

De asemenea, rusoaicele sunt cele mai eficiente de la distanţă. 52% dintre aruncările de la nouă metri au fost transformate în gol de adversarele României de duminică. Echipa lui Ryde a inscris mai mult decât ex-sovieticele de la distanţă, 26 de goluri,  dar la capitolul eficienţă stă cu 10 procente mai slab. 

Rusoaicele au şi o defensivă extrem de puternică. Au încasat cele mai puţine goluri din întreg turneul - 91, adică o media de sub 18 goluri meci. De altfel, la capitolul mingi blocate de apărătoare, jucătoarele lui Martin Ambros stau cel mai bine. 28 de şuturi au blocat rusoaicele. 

Adversarele României de duminică stau foarte bine şi în calsamentele individuale. MVP-ul de la Europeanul anului trecut, Anna Vyakhireva e cea mai bună pasatoare din turneu, cu 18 assist-uri. Tot ea prima şi în ierarhia stabilită în funcţie de golurile marcate cumulat cu pasele decisive acordate. 11 goluri şi 32 de assis-uri are Vyakhireva. Anna Sen e cea mai bună apărătoare a Mondialului - a blocat până acum 11 mingi. De asemenea, rusoaicele dau şi cel mai bun portar al turneului final. Victoriya Kalinina a apărat 49% dintre mingile care au venit către ea. 

Cifre Rusia după faza grupelor

Goluri marcate: 158

Goluri încasate: 91

Goluri de la 9 metri: 24 goluri din 46 de aruncări

Goluri de la 6 metri: 44/74

Goluri de la 7 metri: 13/14

Contraatacuri reuşite:  44/49

Goluri pe pătrundere: 5/5

Procentaj poartă: 36%

 

Programul complet al României în grupa principală

  • Duminică, 8 decembrie, 08:00 - România - Rusia, Telekom Sport 1

  • Marţi, 10 decembrie, 13:30 - România - Suedia, Telekom Sport 1

  • Miercuri, 11 decembrie, 11:00 - România - Japonia, Telekom Sport 1


Grupa principală II

1. Spania  4 p

2. Rusia 4p

3. Muntenegru 4p

4. Suedia 2p

5. România 0p

6. Japonia  0p

Afla mai multe despre: handbalrusiaromania 

viewscnt
Articole similare