Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Cocoşii galici" au învins Ţara Galilor într-un meci test, disputat pe Stade de France

"Cocoşii galici" au învins Ţara Galilor într-un meci test, disputat pe Stade de France

Rugby

Comentarii

Naţionala de rugby a Franţei s-a impus, sâmbătă seara, cu scorul de 38-21 (21-13), în faţa Ţării Galilor, într-un meci test disputat pe Stade de France, primul al celor două reprezentative după şapte luni de întrerupere ca urmare a pandemiei de coronavirus.

''Cocoşii galici'' au reuşit 5 eseuri, toate transformate, şi au concretizat o lovitură de pedeapsă. Galezii au punctat din două eseuri, unul transformat, şi au fructificat trei lovituri de penalitate. Căpitanul naţionalei Ţării Galilor, Alun Wyn Jones, a egalat, cu această ocazie, recordul mondial pentru cele mai multe selecţii în meciuri-test.

Jones a ajuns la 148 de meciuri, la fel ca neozeelandezul Richie McCaw, deţinătorul recordului, şi va avea ocazia să-l depăşească odată cu meciul contra Scoţiei, din Turneul celor Şase Naţiuni, din weekend-ul viitor. În 9 din cele 148 de meciuri jucate, Alun Wyn Jones a evoluat pentru selecţionata Leii britanici şi irlandezi.

Aşa cum se ştie, într-un alt meci test, vineri seara, la Edinburgh, Scoţia a învins cu un categoric 48-7 reprezentativa Georgiei. Scoţia se va confrunta cu Ţara Galilor sâmbătă, 31 octombrie, la Llanelli, într-un meci restant din actuala ediţie a Six Nations.

După cum s-a anunţat, partida dintre Anglia, vicecampioana mondială, şi selecţionata Barbarians, care ar fi trebuit să se joace duminică pe Twickenham Stadium din Londra, a fost anulată în contextul în care mai mulţi componenţi ai ''barbarilor'' au încălcat protocoalele de siguranţă sanitară. 

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare