Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Colţescu va fi apărat de unul dintre cei mai tari avocaţi din lume. Are legături puternice la FIFA şi a avut o mulţime de cazuri la TAS: ”Sentinţa va marca un precedent”

Colţescu va fi apărat de unul dintre cei mai tari avocaţi din lume. Are legături puternice la FIFA şi a avut o mulţime de cazuri la TAS: ”Sentinţa va marca un precedent”
Comentarii

Sebastian Colţescu va fi apărat în cazul în care este acuzat de rasism de unul dintre cei mai tari avocaţi care activează în lumea sportului. Este vorba despre Josep Vandellos, destul de cunoscut în lumea fotbalului din România. Avocatul spaniol are o vastă experienţă în reprezentarea sportivilor la nivel internaţional, mai ales în procese la TAS şi este unul dintre cei 21 de avocaţi care se află într-o structură FIFA care oferă asistenţă gratuită celor care nu-şi permit astfel de servicii.

Sebastian Colţescu a reuşit să provoace un scandal mondial de rasism, după ce s-a referit la Pierre Webo drept ”ăla negru de acolo”, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir. Cazul va fi analizat şi de UEFA şi se anunţă o pedeapsă drastică pentru arbitrul român. Sebastian Colţescu va fi apărat însă de Josep Vadellos, unul dintre cei mai buni avocaţi în drept sportiv, din lume. 

Colţescu va fi apărat de unul dintre cei mai tari avocaţi. Cine este Josep Vandellos

Potrivit Sport.es, care dă informaţia pe surse, Sebastian Colţescu va fi apărat de Josep Vandellos, unul dintre cei mai tari avocaţi care activează în lumea sportului. Stabilit în Valencia, Josep Vandellos a reprezentat de-a lungul anilor, cu succes, o mulţime de sportivi şi cluburi în procesele internaţionale.

Josep Vandellos are o relaţie foarte bună inclusiv cu FIFA, după ce a fost inclus în lista cu 21 de avocaţi ai forului internaţională, care oferă asistenţă gratuită celor care nu-şi pot permite un astfel de serviciu.



Josep Vandellos este cunoscut şi în lumea fotbalului din România, unde a avut mai multe cazuri.
De exemplu, în 2010, avocatul spaniol l-a reprezentat pe Josep Vandellos, într-un conflict pe care acesta îl avea cu FC Vaslui, pentru unele sume restante.
De asemenea, în 2011, Vandellos l-a reprezentat şi pe Nemanja Jovanovici, care s-a aflat tot într-un conflict cu FC Vaslui, tot pentru neplata unor salarii.
În 2013, Josep Vandellos a fost angajat de Petrolul Ploieşti, într-o dispută cu FRF şi LPF, după ce ”lupii galbeni” au fost acuzaţi că au încălcat regula care le impunea să folosească 5 jucători formaţi în România.

Spaniolii anunţă că s-a încheiat cariera internaţională a lui Sebastian Colţescu

Josep Vandellos îl va reprezenta pe Sebastian Colţescu atât în ancheta UEFA, cât şi într-un eventual proces la TAS. Însă avocatul spaniol va avea unul dintre cele mai dificile cazuri din carieră. Publicaţia Sport.es oferă pe surse informaţia că, odată cu acest scandal de rasism, cariera internaţională a lui Sebastian Colţescu s-a încheiat: ”Surse bine informate ale acestui ziar spun clar că acest incident este, practic, sfârşitul carierei românului pe teritoriul UEFA”.

Articolul 14 din Codul Disciplinar al UEFA este cel care îl incriminează pe Sebastian Colţescu: ”Orice persoană care insultă deminitatea umană a unei persoane sau a unui grup de oameni din orice motiv, inclusiv culoarea pielii, rasa, religia, originea etnică, sex sau orientarea sexuală, va suporta o susepndare de cel puţin 10 meciuri sau altă sancţiune adecvată”.

Cazul este cu atât mai greu, cu cât el va fi în atenţia întregului Mapamond: ”Fără îndoială, sentinţa va marca un precedent, oricare ar fi acea sentinţă”, încheie cei de la Sport.es.

 

Afla mai multe despre: josep vandellos 

viewscnt
Articole similare