Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comisia de Disciplină a FRF a decis sancţiuni pentru Dinamo şi FCSB după derby-ul de duminică

Comisia de Disciplină a FRF a decis sancţiuni pentru Dinamo şi FCSB după derby-ul de duminică

Superliga

Comentarii

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, mai multe sancţiuni după derbiul Dinamo – FCSB, din etapa a XXV-a a Ligii I. Dinamo va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, şi anume o penalitate de 10.000 de lei, iar FCSB a primit o penalitate de 5.000 de lei.

Decizia Comisiei de Disciplină este următoarea: “În baza art. 82.1. şi 3.c, raportat la art. 83.2.d, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 82.1 şi 3.e, raportat la art. 83.7, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948, cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 82.1. şi 3.b, coroborat cu art. 83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 82.1 si 3 e, raportat la art. 83.7 din RD se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă (art. 83.7 din RD), respectiv o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 82.2. cu 3.d, coroborat cu art. 83.2.e se sancţioneaza clubul FC FCSB cu o penalitate sportivă de 5.000 lei”.

În cazul FC Dinamo, prevederile Regulamentului Disciplinar invocate în decizia comisiei FRF sunt următoarele:

“82.1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3.b Comportamentul neregulamentar cuprinde afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor.

3.c Comportamentul neregulamentar cuprinde aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc.

3.e Comportamentul neregulamentar cuprinde violenţe asupra persoanelor, pătrunderea în teren”.

În cazul FCSB, sancţiunea a fost decisă în baza articolului 82.2, care prevede următoarele: “Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul. Comportamentul neregulamentar cuprinde distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului şi escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc”.

Formaţia Dinamo a remizat cu FCSB, duminică seară, pe Arena Naţională, scor 2-2, în derbiul etapei a XXV-a a Ligii I.

Afla mai multe despre: dinamofcsbliga 1derby,  

viewscnt
Articole similare