Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comisioanele care au fost luate după transferul lui Eder Militao la Real Madrid sunt cercetate de Parchetul portughez! Despre ce sumă este vorba

Comisioanele care au fost luate după transferul lui Eder Militao la Real Madrid sunt cercetate de Parchetul portughez! Despre ce sumă este vorba

Real Madrid

Comentarii

Parchetul portughez cercetează comisioanele rezultate din transferul lui Eder Militao la Real Madrid în valoare de 9,72 milioane de euro.

Real Madrid i-a plătit lui Porto 50 de milioane de euro în 2019 pentru a obţine semnătura fundaşului brazilian, iar din această sumă, 9,72 milioane de euro au mers către comisioane. 

Comisioanele respective sunt anchetate de Parchetul portughez

Comisioanele respective sunt anchetate de Parchetul portughez, iar potrivit cotidianului din Portugalia, „Público”, doi agenţi sunt în centrul atenţiei: Bruno Macedo, unul dintre cei patru portughezi arestaţi în operaţiunea „Cartonaş roşu”, care l-a obligat pe preşedintele Benficăi, Luís Filipe Vieira, să demisioneze şi brazilianul Giuliano Bertolucci.

În august 2018, Porto a cumpărat 90% din drepturile lui Militao de la Sao Paulo pentru 8,5 milioane de euro, iar în martie 2019, Real Madrid a cumpărat 100% din drepturi pentru 50 de milioane de euro. Porto ar beneficia de 38,16 milioane de euro. Cu toate acestea, 21% din suma pe care a primit-o Porto a fost pentru cei doi intermediari, potrivit aceleiaşi surse.

În plus, prima operaţiune de cumpărare, când Porto l-a achiziţionat pe Militao, este, de asemenea, sub suspiciune, potrivit portughezilor.

În tranzacţie a intrat şi Pedro Pinho, un om de afaceri strâns legat de preşedintele lui Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, care în urmă cu câteva luni a fost acuzat că a agresat un cameraman al televiziunii portugheze TVI.

Această anchetă, potrivit „Público”, rezultă dintr-o plângere anonimă care explica că o parte din comisioanele operaţiunii menţionate ar fi fost folosite pentru a compensa jucătorii şi arbitrii.

Pinho a fost, de asemenea, partener al lui Alexandre Pinto da Costa, fiul actualului preşedinte de la Porto, într-o companie legată şi de fotbal, dezvăluie ziarul portughez.

Afla mai multe despre: real madrid-militao-porto 

viewscnt
Articole similare