Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comitetul pentru arbitri al Rugby Europe a analizat meciul Belgia-Spania, arbitrat de Iordăchescu; analiza va fi transmisă şi la World Rugby

Comitetul pentru arbitri al Rugby Europe a analizat meciul Belgia-Spania, arbitrat de Iordăchescu; analiza va fi transmisă şi la World Rugby

Rugby

Comentarii

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe a analizat, vineri, meciul Belgia – Spania, în urma căruia România s-a calificat la Cupa Mondială, joc după care spaniolii au criticat dur arbitrajul lui Vlad Iordăchescu. Analiza comitetului urmează să fie transmisă board-ului Rugby Europe şi la World Rugby.

“Comitetul Rugby Europe de selecţie a arbitrilor s-a reunit astăzi la Poznan pentru a analiza prestaţia arbitrilor meciului Belgia – Spania, ultimul din Rugby Europe Championship 2018, care a contat pentru calificarea la Cupa Mondială 2019. Membrii comitetului (Patrick Robin, Johan Meersman şi Domenico Sironi) au vizionat meciul şi au făcut o comparaţie între analiza lor şi cele ale supervizorilor Rugby Europe şi World Rugby. Analiza va fi transmisă board-ului Rugby Europe şi la World Rugby, care au solicitat acest lucru. O reuniune telefonică a membrilor board-ului Rugby Europe va avea loc luni, 26 martie, pentru a li se prezenta toate elementele. Rugby Europe regretă situaţia actuală şi îşi exprimă dorinţa de comunicare într-un mod transparent, pentru a se evita speculaţiile care pot afecta imaginea şi valorile sportului nostru, echipele şi arbitrajul”, se arată într-un comunicat al Rugby Europe.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), săptămâna trecută, în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial, marţi, rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Afla mai multe despre: rugbyspaniabelgiaromania 

viewscnt
Articole similare