Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concacaf a modificat formatul calificărilor pentru Campionatul Mondial

Concacaf a modificat formatul calificărilor pentru Campionatul Mondial

Cupa Mondială

Comentarii

Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (Concacaf) a anunţat modificarea formatului calificărilor pentru Cupa Mondială din 2022, extinzând faza finală la opt echipe.

Potrivit noului format, cinci selecţionate, Mexic, SUA, Costa Rica, Jamaica şi Honduras, şi-au asigurat participarea la această fază finală. Acestora li se vor alătura alte trei selecţionate, la capătul unei faze preliminare implicând în total 30 de naţiuni, repartizate în şase grupe de câte cinci echipe.

Fiecare echipă va juca o singură dată împotriva celor patru adversare din grupă, de două ori pe teren propriu şi de două ori în deplasare, în  octombrie şi noiembrie 2020.

Câştigătoarele acestor şase grupe se vor întâlni apoi în cadrul unor baraje cu meciuri tur-retur, calificative pentru faza finală, care va debuta în iunie 2021 şi se va încheia în martie 2022, cu opt luni înaintea Cupei Mondiale.

Cele opt echipe care vor lua parte la faza finală se vor lupta într-un mini-campionat cu meciuri tur-retur. Primele trei vor obţine biletele pentru competiţia din Qatar, în timp ce ocupanta locului al patrulea va disputa un baraj intercontinental.

Afla mai multe despre: concacafcampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare