Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concesie pentru a juca pe stadionul de 37 de mil. €! FCSB, Dinamo şi Rapid au făcut cerere şi vor să împartă arena

Concesie pentru a juca pe stadionul de 37 de mil. €! FCSB, Dinamo şi Rapid au făcut cerere şi vor să împartă arena

FCSB

Comentarii

Rapid sau FCSB şi-au jucat meciurile considerate acasă în afara Bucureştiului şi aşteaptă momentul în care nu se vor mai deplasa sute de kilometri. Managerul echipei din Berceni, Mihai Stoica, a anunţat una dintre arenele pe care clubul pe care-l reprezintă şi-ar dori să-şi dispute partidele.

Mihai Stoica, despre stadionul de la Arcul de Triumf: "Când nu are rugbyul program, să joace FCSB, Rapid sau Dinamo"

Arena de la Arcul de Triumf, considerată casa rugbyului de-a lungul istoriei, a fost rezervată doar sportului cu balonul oval şi lui CFR Cluj, care a efectuat un antrenament pe gazonul pe care alte echipe nu au acces. 

Victoria naţionalei de rugby a României, scor 32-20 (13-13), împotriva naţionalei din Tonga, este cel mai recent eveniment care a avut loc la Arcul de Triumf. 

Iar cluburile de fotbal din Bucureşti visează la clipa în care arena va fi deschisă şi către alte sporturi. 

"Dacă rugbyul este prioritar, să se joacă rugby, nu e problemă. Chiar nu sunt caustic, maliţios. Când nu are rugbyul program, să joace FCSB, Rapid sau Dinamo, că sunt echipe de fotbal care dau bani să joace acolo", a declarat Mihai Stoica pentru Telekom Sport. 

FCSB, Rapid şi Dinamo au făcut cerere, dar au fost refuzate

FCSB a încercat să-şi dispute partidele şi pe Stadionul Steaua, dar nu a găsit nicio dată disponibilă. În plus, noul preşedinte de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a dezvăluit care e motivul pentru care echipa lui Gigi Becali nu e primită în Ghencea. 

"Nu e o Hotărâre de Guvern, care să spună exact în ce condiţii se poate juca, în acest moment. Ca să închiereze spre terţ, la jocuri oficiale, se face doar printr-o Hotărâre de Guvern", a susţinut, pentru Telekom Sport, oficialul campioanei României. 

Apoi, echipa lui Gigi Becali s-a reorientat spre Arcul de Triumf. Şi Rapid a făcut o cerere pentru a juca la Arcul de Triumf, dar aceasta nu a fost acceptată. Dinamo a luat în calcul aceeaşi variantă, după degradarea gazdonului din "Ştefan cel Mare". 

De ce nu se poate juca fotbal pe stadionul de la Arcul de Triumf

Şi FRF a încercat să închirieze stadionul construit cu 37 de milioane de euro, dar fără succes. Birocraţia blochează venirea altor sporturi pe stadionul din nordul Bucureştiului, care se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Cum stadionul a fost ridicat pentru rugby, sunt necesare mai multe avize şi de un ordin prin care stadionul poate fi închiriat şi pentru alte sporturi.

Rămase o perioadă fără posibilitatea de a juca pe Arena Naţională, după ce a acolo a avut loc un eveniment de gaming, Rapid Bucureşti a plecat la Mioveni, iar FCSB a apelat la vechea "casă", Buzău. 

 

Afla mai multe despre: mihai stoicafcsbrapiddinamostadion arcul de triumfstadion steaua 

viewscnt
Articole similare