Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concluzia lui Bogdan Lobonţ după primele zile alături de naţionala U20: ”Avem o generaţie talentată” + Dezvăluirea selecţionerului: ”Au venit jucători la mine să îmi ceară sfaturi în cariera”

Concluzia lui Bogdan Lobonţ după primele zile alături de naţionala U20: ”Avem o generaţie talentată” + Dezvăluirea selecţionerului: ”Au venit jucători la mine să îmi ceară sfaturi în cariera”
Comentarii

Bogdan Lobonţ (43 de ani), selecţionerul naţionalei României U20, a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea amicalului contra Portugaliei.

Lobonţ a vorbit despre primele impresii la România U20 şi despre cum se ”descurcă” în noul rol de selecţioner. 

”Sunt optimist, toţi care facem parte din familia U20 gândim aşa. Am avut puţin timp la dispoziţie în care să ne cunoaştem, dar l-am folosit la maxim! Referitor la viitorul fotbalului românesc, eu cred că avem multe talente, mulţi jucători de viitor şi este de datoria noastră să le dezvoltăm talentul şi calităţile.

Băieţii care sunt prezenţi sunt foarte receptivi. Au fost ca un burete şi au încercat să înveţe tot. Este absolut normal şi nu ar fi ok dacă jucătorii nu ar fi vrut să facă parte din România U21, de exemplu. Este normală frustarea. Visul lor este să ajungă la naţionala mare. Nu este un regret pentru ei că parte din U20 deoarece este un parcurs normal. Au demonstrat ce calităţi au, i-am analizat pe fiecare. Naţionala U20 este foarte utilă. Ne permite tuturor să acordăm o continuitate.

”Au venit jucători la mine să mă întrebe de cariera mea”

Personal este o experienţă extraordinară. Chiar în prima zi când ne-am întâlnit am fost nerăbdător să îi cunosc. Timpul pe care l-am avut la dispoziţie a fost dedicat cunoaşterii reciproce. 

Au venit jucători la mine să mă întrebe de cariera mea şi de sfaturi. La început au fost mai ruşinoşi, dar este normal. Nu pot să zic cine, nu vreau”, a mărturisit Lobonţ la conferinţa de presă.

”Nu doar jucătorii care vin din străinătate sunt importanţi. Toţi sunt importanţi.. şi cei din Liga I şi din Liga a II-a. Referitor la cei care evoluează în Italia le ţin pumnii. Totul depinde de ei. Cei care sunt în ţară să facă tot ce depinde de ei să ajungă departe. Toţi au valoarea. Dacă nu aveau valoare aceşti U20 nu ar fi jucat, ar fi stat pe bancă. 

Noi ca şi antrenori trebuie să avem mai mult curaj să îi promovăm. 

”Ora exactă o dă naţionala mare!”

Noi practic avem ca şi Federaţie o linie pe care trebuie să o urmăm. Ora exactă o dă naţionala mare. Noi U20 şi U21 trebuie să creştem jucătorul în baza principiilor de la naţionala mare”, a conchis selecţionerul.

Programul tricolorilor U20 în această toamnă 

2 septembrie: ROMÂNIA U20 – Portugalia U20

6 septembrie: Anglia U20 – ROMÂNIA U20

7 octombrie: ROMÂNIA U20 – Cehia U20

11 octombrie: Germania U20 – ROMÂNIA U20

11 noiembrie: ROMÂNIA U20 – Polonia U20

15 noiembrie: Italia U20 – ROMÂNIA U20

Ahmed Bani are încredere în naţionala lui Bogdan Lobonţ înainte de partidele cu Portugalia U20 şi Anglia U20! ”Există şanse să câştigăm!”

Afla mai multe despre: bogdan lobontnationala u20 

viewscnt
Articole similare