Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Concluziile Cristinei Neagu după rezultatele dezamăgitoare ale României de la Campionatul European: "Ştiam că va fi foarte greu"

Concluziile Cristinei Neagu după rezultatele dezamăgitoare ale României de la Campionatul European: "Ştiam că va fi foarte greu"

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu e dezamăgită de rezultatele naţionalei României de la Campionatul European, însă handbalista de la CSM Bucureşti încă speră ca reprezentativa pregătită de Bogdan Burcea să obţină calificarea la Jocurile Olimpice.

"Poate experienţa pe care au mai prins-o unele fete, acesta este singurul lucru pozitiv cu care rămânem. Am avut momente bune în apărare. E greu să iei ceva pozitiv cu o victorie în 4 meciuri. Eu zic să aşteptăm să se termine turneul acesta şi să facem o analiză. Apoi avem turneul preolimpic.

Dacă nu aveam toate aceste probleme din cauza pandemiei, probabil că reuşeam o clasare în primele opt. Mereu când mergem la un turneu final ne gândim sa fim in primele 6. Acum ştiam ca va fi foarte greu. În plus, înaintea plecării, am pierdut-o pe Crina Pintea, apoi în Danemarca pe Laura Moisă.

Cel mai slab meci a fost cel împotriva Croaţiei. Nu îmi explic ce s-a întâmplat. Probabil s-a resimţit şi oboseala. Eu îmi doresc să mă lupt pentru medalii la fiecare competiţie. După acest turneu, urmează turneul preolimpic şi sper să ne calificăm la Jocurile Olimpice, îmi doresc să fiu acolo. Vom vedea ce se întâmpla, cum sunt din punct de vedere fizic, dar, cât timp sunt sănătoasă şi sunt în activitate, voi juca pentru România" , a declarat Cristina Neagu la conferinţa de presă.

România se află pe ultimul loc în grupa principală II şi mai are de jucat două partide la Europene, în 14 şi 15 decembrie, cu Ungaria, respectiv Olanda.

În primul meci din grupa II, România a pierdut cu Croaţia, scor 20-25, iar anterior, în grupa preliminară D, a obţinut rezultatele: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia şi 20-28 cu Norvegia.

Program Grupa II:

  • 12 decembrie: Ungaria - Germania, Croaţia - Norvegia;
  • 14 decembrie: Olanda - Germania, Ungaria - România (21.30);
  • 15 decembrie: Olanda - România (17.00), Croaţia - Germania, Ungaria - Norvegia.

Primele două clasate în grupele principale vor juca semifinalele, în 18 decembrie, iar în aceeaşi zi se vor confrunta şi echipele de pe locurile 3, pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie. Alte meciuri de clasament nu se vor mai disputa.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

Podiumul ediţiei din 2018, care a avut loc în Franţa, a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Rusia şi Olanda.

Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.

România participă pentru a 13-a oară la Campionatul European, din 14 ediţii, ratând o singură apariţie, în 2006. În 1998, a obţinut cea mai slabă clasare - locul 11, iar cea mai bună clasare a fost în 2010, când a obţinut medalia de bronz. Clasările complete: 1994 - locul 10, 1996 - 5, 1998 - 11, 2000 - 4, 2002 - 7, 2004 - 7, 2008 - 5, 2010 - medalie de bronz, 2012 - 10, 2014 - 9, 2016 - 5 şi 2018 - 4.

Afla mai multe despre: csm bucurestiromaniahandbal 

viewscnt
Articole similare