Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Condamnat în dosarul "Mită pentru arbitri", Bogaciu rupe tăcerea: "În dosar a existat un turnător mincinos de serviciu! Mihăiţă Ianovschi"

Condamnat în dosarul "Mită pentru arbitri", Bogaciu rupe tăcerea: "În dosar a existat un turnător mincinos de serviciu! Mihăiţă Ianovschi"

Fotbal

Comentarii

Martorul principal din dosarul Penescu, afacerea cu mită pentru arbitri, Mihai Ianovschi, era arbitru în momentul în care se petreceau evenimentele care au dus la condamnarea fostului patron de la FC Argeş. Un arbitru pe care Cornel Penescu încerca să-l promoveze pentru ca echipa lui să poată beneficia de pe urma ascensiunii sale.

Proprietarul clubului piteştean ar fi plătit 4.000 de euro pentru a-l urca pe Ianovschi în ierarhia din arbitraj. Acum acesta e lector la Şcoala de Antrenori din Federaţie!
 
Aurelian Bogaciu, fostul arbitru, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare vorbeşte despre implicarea lui Ianovschi în acest dosar. 
 
"Procurorii aşteptau să spui ceva despre anumite persoane. Aşa cum a făcut-o turnătorul mincinos de serviciu Ianovschi. Nu înţeleg cum poţi să spui anumite lucruri despre un om când tu habar n-ai despre el.... Mi se sugera să-l torn p-ăla, p-ăla, p-ăla, p-ăla. Ei nu aveau ceva cu mine, au mers pe pista maestrului Penescu.... Şi-aşa au ajuns la fotbal. Au dat un boom cu fotbalul. Mie mi-au spus că nu am vrut să colaborez cu anchetatorii, că n-am vrut să-i ajut. La vreo doi ani şi jumătate, în McDonald's în Militari, m-a bătut pe spate. M-am înverzit, înroşit, primul sentiment a fost să o iau bărbăteşte! Dar m-am gândit că cine ştie ce se mai întâmplă. Ce rost avea să discutăm?", spune Bogaciu în Gazeta Sporturilor.
 
"Mi s-a părut ciudat că l-a chemat o singură dată la audieri, trei minute, n-a răspuns nimic, iar procurorul zicea că-l agasăm. El acuza pe toată lumea... De unde ştia el? El spunea "aşa am auzit". Că a auzit de la unul că cineva vorbise cu Penescu şi îi zisese să-mi dea mie nu ştiu ce. El era martor... Aşa scria în rechizitoriu! El era martor peste tot. Au fost multe lucruri ciudate. Multe, multe, multe", mai spune acesta.
 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: mihăiţă ianovschiaurelian bogagiudezvaluiriscandalpuscarie 

viewscnt
Articole similare