Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conducătorii din Superligă, chemaţi de Burleanu să înveţe meserie de la FRF! Noua directivă impusă de preşedintele Federaţiei

Conducătorii din Superligă, chemaţi de Burleanu să înveţe meserie de la FRF! Noua directivă impusă de preşedintele Federaţiei

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a explicat decizia de a introduce în premieră cursuri pentru directorii sportivi ai cluburilor din Superligă.

Răzvan Burleanu a introdus o nouă regulă pentru directorii sportivi

Preşedintele FRF a impus o nouă regulă care îi vizează pe conducătorii din fotbalul românesc. Concret, din sezonul 2025-2026, toate echipele din Superligă trebuie să aibă un director sportiv calificat! Unde se pot urma aceste cursuri? Chiar la Federaţia Română de Fotbal. Iată explicaţia lui Răzvan Burleanu:

„S-a modificat şi regulamentul de licenţiere şi sustenabilitate financiară. S-au introdus în premieră cursuri pentru directorii sportivi. Din sezonul 2025-2026, cluburile din Liga 1 trebuie să aibă un director sportiv calificat, fie după un curs FRF, fie a unui curs echivalent la nivel internaţional. Cluburile de Liga 2 care aplică de licenţă de Liga 1 vor putea beneficia doar de încsriere la al doilea curs.

Practic, cele 25 de locuri vor fi repartizate 16 pentru Liga 1, 4 pentru Liga 2 şi 5 locuri pentru foştii internaţionali. Înscrierile încep din 1 februarie, iar cursul e organizat cu o companie belgiană cu care lucrăm de mai bine de doi ani, Double pass.

Obiectivele unui director sportiv sunt să supravegheze activitatea sportivă, astfel încât preşedintele să aibă o privire de ansamblu şi să nu mai activeze efectiv în acea zonă. Să aibă o politică în privinţa transferurilor, în privinţa recrutării staffurilor. Cluburile noastre au o marjă mare de creştere, să promoveze juniori din academie”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Regula cu care Răzvan Burleanu continuă să schimbe fotbalul românesc! "5+6" trebuie să se respecte în Superliga şi Liga 2

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat aprobarea regulii 5+6, care se va aplica în Superliga şi Liga 2 din sezonul 2024-2025.

Echipele vor fi nevoite să aibă permanent pe teren cinci jucători formaţi la nivel naţional. Stranierii vor fi asimilaţi acestei reguli. Din stagiunea 2025-2026, numărul creşte la şase fotbalişti.

Continuă schimbările pe care administraţia Burleanu le propune în fotbalul românesc. După regula U21, FRF a aprobat şi regula 5+6, în Superliga şi Liga 2.

Cluburile vor fi nevoite să aibă cel puţin cinci fotbalişti formaţi la nivel naţional pe teren, din sezonul 2024-2025 şi şase din 2025-2026. Jucătorii din diaspora sunt asimilaţi celor formaţi la nivel naţional. 

 

Afla mai multe despre: razvan burleanufrfsuperliga 

viewscnt
Articole similare