Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conducătorii echipei de fotbal american Minnesota Vikings au adus un epidemiolog să le vorbească jucătorilor de vaccinare. Una dintre vedetele echipei refuză vaccinarea

Conducătorii echipei de fotbal american Minnesota Vikings au adus un epidemiolog să le vorbească jucătorilor de vaccinare. Una dintre vedetele echipei refuză vaccinarea

Alte sporturi

Comentarii

Conducătorii echipei de fotbal american Minnesota Vikings au adus un medic specialist în boli infecţioase să le vorbească jucătorilor despre vaccinare. Una dintre vedetele echipei refuză vaccinarea, scrie BBC.

Dr. Michael Osterholm a fost invitat să discute cu jucătorii echipei din NFL despre beneficiile vaccinări, după ce în rândul acestora au existat ezitări în acest sens, cel mai vehement fiind Kirk Cousins, care joacă pe postul de fundaş.

Liga Americană de Fotbal (NFL) nu obligă sportivii să se vaccineze.

Antrenorul Mike Zimmer a afirmat că Dr Osterholm "făcut o treabă extraordinară şi speră să fi fost de folos".

"Unele întrebări ce au fost adresate sunt lucruri pe care le-aţi văzut şi pe internet", a spus Zimmer.

"Îmi pasă de aceşti jucători şi de familiile lor. Dacă ratează un meci pentru că au făcut Covid, asta e. Dar nu vreau să se îmbolnăvească, nu vrea ca familiile lor să se îmbolnăvească, nici copiii lor să fie bolnavi şi nici nepoţii mei", a adăugat Zimmer.

Deşi jucătorii nu sunt obligaţi să se vaccineze, toate echipele au fost informate că vor pierde meciurile dacă se vor semnala cazuri multe în rândul fotbaliştilor nevaccinaţi şi va duce la neprezentare la meciuri.

În timpul pregătirii, vedeta Kirk Cousins a ratat antrenamentele după ce a fost caz contact.

Totuşi, jucătorul de 33 de ani a spus că mai bine ar sta după un geam de plexiglas la şedinţele tehnice decât să se vaccineze.

NFL consideră că tot personalul principal (inclusiv antrenori, scouteri, manageri şi directori de echipă) trebuie să fie complet vaccinaţi.

În ultimele săptămâni a existat o creştere a cazurilor şi internărilor în SUA, atribuită variantei Delta mai contagioase a coronavirusului.

Puţin peste 52% din populaţia americană completă a fost complet vaccinată, comparativ cu 62% din populaţia Regatului Unit.

Afla mai multe despre: minnesota vikingsvaccinareepidemiolog 

viewscnt
Articole similare