Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conflict la Barcelona între echipă şi conducere. Jucătorii refuză scăderea salariilor. Ce sumă ar pierde Messi

Conflict la Barcelona între echipă şi conducere. Jucătorii refuză scăderea salariilor. Ce sumă ar pierde Messi
Comentarii

Într-o perioadă în care echipe din toată lumea, din toate sporturile acceptă scăderi salariale pe fondul epidemiei de coronavirus, jucătorii Barcelonei refuză să li se ia din bani. Conducerea ar putea trece peste părerea jucătorilor, iar o decizie urmează să fie luată în cursul zilei de joi, anunţă presa din Spania.

UPDATE 13:45 | În urma negocierilor cu reprezentanţii echipei, conducerea a aflat că jucătorii ar fi dispuşi să renunţe la 30% din salarii pentru tot sezonul. Propunerea era de reducere cu 70% pentru perioada crizei. 

Apar tot mai multe veşti că echipe de fotbal şi nu numai, le-au scăzut salariile sportivilor cu procente începând de la 20%. Unele chiar nu-şi mai plătesc deloc angajaţii. Ultimii care au anunţat că acceptă să nu mai fie plătiţi deloc sunt cei de la Union Berlin din Bundesliga.

Jucătorii de la Barcelona fac excepţie. Pentru moment se opun scăderii salariale propuse de clubul blaugrana pentru perioada în care nu se antrenează. Deja spiritele sunt încinse între jucători şi preşedintele Bartomeu, care încearcă să-i convingă pe jucători să accepte totuşi scăderea, înaintea şedinţei Consiliului de Administraţie care va avea loc joi după-amiază. Conform presei din Spania, jucătorilor de la echipa de fotbal a trebuit să li se propună exact acelaşi procent precum celorlalte secţii din clubul catalan, adică 70%! 

Evident Messi ar fi cel mai afectat de o astfel de scădere temorară. El încasează 4,5 milioane de euro pe lună, incluzând drepturile de imagine. Ar mai rămâne cu doar 1.35 milioane în fiecare lună...

Se pare totuşi că preşedintele Bartomeu a obţinut un procent preferenţial pentru jucătorii primei echipe, având în vedere diferenţele de valoare care există între secţiile clubului. Astfel, Bartomeu le-a propus o scădere de 50% cu care, de asemenea, jucătorii nu au fost de acord. 

Chiar dacă jucătorii nu vor accepta până la urmă scăderea salarială pe perioada crizei, presa de la Barcelona scrie că oricum li se vor reduce salarii, o măsură necesar pentru a diminua impactul pe care această perioadă îl va avea. Preşedintele catalnilor speră ca argumentele sale să-i convingă pe greii echipei azulgrana să accepte de bună voie, fără să existe tensiune între echipă şi conducere. El anticipează că în câteva săptămâni lucrurile se vor apropia de norma. Dacă demersul său nu va avea succes, conducerea se va vedea nevoită să ia decizia unilateral, iar atunci va izbunci sigur un conflict între vestiar şi conducere, mai scriu spaniolii. 

Nu doar echipa de fotbal le-a ridicat probleme conducătorilor de la Barcelona, ci şi cea de baschet. Lucrurile s-au rezolvat pe cale amiabilă în acel caz. 

Conducătorii iau acum în calcul reducerea pretenţiilor în privinţa procentului cu cere se vor reduce salariile, tocmai pentru a nu începe "un război" între cele două tabere. Oficialii se tem de un conflict care ar putea avea consecinţe asupra sezonului fotbalistic, care, după cum a anunţat preşedintele federaţiei spaniole se va relua. Ce-i drept, nu înainte de finalul lunii mai. 

507 milioane de euro plănuise clubul să cheltuiască în acest sezon cu plata salariilor. 507 milioane reprezintă 49% din bugetul clubului pe un an. Î

Afla mai multe despre: coronavirusbarcelonabartomeu 

viewscnt
Articole similare