Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Congo ar putea să fie descalificată din play-off-ul pentru Campionatul Mondial, după ce adversarii lor au depus contestaţie la forul african! Cum s-a ajuns în această situaţie

Congo ar putea să fie descalificată din play-off-ul pentru Campionatul Mondial, după ce adversarii lor au depus contestaţie la forul african! Cum s-a ajuns în această situaţie

Fotbal intern

Comentarii

RD Congo a câştigat, duminică, împotriva celor din Benin, scor 2-0, obţinând astfel calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială.

Congo ar putea să fie descalificată din play-off-ul pentru Campionatul Mondial, după ce adversarii lor au depus contestaţie la forul african

Totuşi, performanţa ar putea să fie anulată de o greşeală a selecţionerului Hector Cuper. După victoria de sâmbătă, Congo a terminat grupa pe primul loc, cu 11 puncte, având cu unul în plus faţă de selecţionata din Benin. Astfel, naţionala din Congo a obţinut calificarea pentru play-off-ul Cupei Mondiale, dar congolezii riscă să piardă meciul la ”masa verde”, după ce selecţionerul ţării a comis o eroare. 

Regulamentul le permite antrenorilor să efectueze 5 schimbări în timpul partidelor, dar toate cele 5 schimbări trebuie efectuate în cel mult 3 întreruperi de joc. Din păcate pentru naţionala din Congo, Hector Cuper a efectuat 4 schimbări şi a întrerupt jocul de 4 ori. După acest episod, schimbarea din minutul 90 îi poate costa pe congolezi calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială. Selecţionerul argentinian care le-a mai pregătit în trecut pe Parma şi pe Inter, a mai efectuat schimbări în minutele 63, 77 şi 84.

Benin a depus contestaţie la forul african, iar cel mai probabil, va avea câştig de cauză. ”Am făcut un apel privind încălcarea evidentă a regulilor jocului”, a declarat Oswald Homeky, ministrul sportului din Benin.

Mai mult decât atât, FIFA a anunţat, miercuri, că a primit cererea celor din Benin şi că va lua o hotărâre, după ce va analiza totul. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, Congo are şanse mici să îşi păstreze locul la baraj. 

Dacă RD Congo va pierde partida la ”masa verde”, Benin va trece pe primul loc în grupă, iar Congo nu se va califica în play-off. Până în acest moment, 13 echipie şi-au câştigat dreptul de a evolua la Campionatul Mondial din 2022: Qatar, Germania, Danemarca, Brazilia, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Ţările de Jos şi Argentina.

Afla mai multe despre: congo-africa-campionatul mondial 

viewscnt
Articole similare