Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă ancheta la nivel înalt | UEFA a decis o examinare mai aprofundată a cazului PSG, pentru fair play financiar

Continuă ancheta la nivel înalt | UEFA a decis o examinare mai aprofundată a cazului PSG, pentru fair play financiar
Comentarii

Clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain, aflat sub supraveghere UEFA pentru fair play financiar după transferurile de peste 400 de milioane de euro ale lui Neymar şi Kylian Mbappe, din vara anului 2017, va fi supus ''unei examinări mai aprofundate''.

UEFA a deschis o anchetă formală în septembrie 2017 la presiunea mai multor forţe ale fotbalului european, printre care Spania, unde a evoluat timp de patru ani vedeta Neymar, înainte de a fi transferat de PSG pentru 222 milioane de euro, un record. La această sumă se adaugă cele 180 de milioane de euro plătite de PSG pentru Mbappe.

Ancheta ICFC, instanţa însărcinată cu controlul financiar al cluburilor în cadrul UEFA, fusese închisă în iunie, dar a fost redeschisă o lună mai târziu.

Camera sa de judecată a decis să ''trimită cazul în faţa Camerei de instrucţie a ICFC pentru o examinare mai aprofundată'', a precizat, luni, UEFA.



Pus în practică din 2011, fair play-ul financiar interzice cluburilor angajate în competiţiile europene (Liga Campionilor, Europa League) să cheltuiască mai mult decât produc. În orice caz, ele nu trebuie să aibă un deficit mai marte de 30 de milioane cumulat pe trei exerciţii financiare.

În caz de nerespectare a regulamentului, UEFA poate sancţiona un club, mergând de la un simplu avertisment până la excluderea din cupele europene sau interzicerea efectuării de transferuri. PSG a fost deja sancţionat în trecut (fără a ajunge la excludere).

PSG nu este singurul club aflat în vizorul UEFA, un alt caz fiind al grupării italiene AC Milan.

Afla mai multe despre: psguafaanchetaneymar 

viewscnt
Articole similare