Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă controversa! Sute de albanezi din Kosovo, inclusiv un ministru, au strâns bani pentru a plăti amenzile primite de Xhaka şi Shaqiri

Continuă controversa! Sute de albanezi din Kosovo, inclusiv un ministru, au strâns bani pentru a plăti amenzile primite de Xhaka şi Shaqiri

Cupa Mondială

Comentarii

Sute de albanezi din Kosovo, inclusiv un ministru, au strâns bani pentru plata amenzilor primite de la FIFA de elveţienii Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri, care şi-au sărbătorit golurile de la meciul cu Serbia printr-un gest pro-albanez, relatează Reuters.

Albanezii au strâns peste 27.000 de dolari, pe platform GoFundMe. Bajram Hasani, ministru al Industriei şi Comerţului, a donat salariul pe o lună, şi anume 1.357 de euro.

“Mi-am dat salariul în semn de susţinere pentru băieţii noştri, care ne fac mândri. Pentru a arăta lumii că avem grijă de ei”, a declarat Hasani, precizând că jucătorii pot dona banii dacă nu voi să îi accepte.

Banii urmează să fie trimişi la naţionala Elveţiei.

Serbia refuză să recunoască independenţa Kosovo, fostă provincie a sa care are populaţie majoritar albaneză.

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, după ce aceştia s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi de FIFA cu câte 10.000 de franci elveţieni. A primit o amendă, de 5.000 de franci elveţieni, şi Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor.

Afla mai multe despre: xhakashaqirialbaniakosovoelvetia 

viewscnt
Articole similare