Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă moda naturalizărilor în sportul românesc. "A spus că îşi doreşte să reprezinte ţara noastră"

Continuă moda naturalizărilor în sportul românesc. "A spus că îşi doreşte să reprezinte ţara noastră"

Alte sporturi

Comentarii

Triatlonistul de origine franceză Felix-Pierre Duchampt a primit aprobarea Comitetului Internaţional Olimpic de a reprezenta România la Jocurile Olimpice, a anunţat COSR, joi, pe site-ul său oficial.

Felix-Pierre Duchampt a devenit cetăţean român pe 9 martie 2020 şi se află în momentul de faţă în poziţie calificabilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Felix-Pierre Duchampt a participat ultima dată în competiţii sub culorile Franţei în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obţinută de la CIO nu putea fi cooptat în Team Romania înainte de 10 noiembrie 2021.

Derogarea vine în urma solicitării Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar aprobarea a fost decisă de Comitetul Executiv al CIO, care a acordat scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o ţară la Jocurile Olimpice după o perioadă de aşteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei ţări.

Felix Duchampt, legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca, şi Ovidiu Burghelea, secretarul general al Federaţiei Române de Triatlon, s-au întâlnit, la câteva zile după ce sportivul a obţinut cetăţenia română, cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi cu secretarul general George Boroi. ''Felix Duchampt a spus că îşi doreşte să reprezinte ţara noastră la Jocurile de la Tokyo, dar nu a ascuns ca visul lui cel mare este de a concura pentru România în faţa părinţilor, a familiei, a prietenilor, la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, oraşul său natal'', precizează site-ul COSR.

Afla mai multe despre: alte sporturi 

viewscnt
Articole similare