Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă războiul dintre FRF şi LPF. Comunicat dur emis de Iorgulescu după declaraţiile lui Burleanu

Continuă războiul dintre FRF şi LPF. Comunicat dur emis de Iorgulescu după declaraţiile lui Burleanu

LPF

Comentarii

După ce Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat ieri că nu va lăsa LPF să introducă sistemul VAR în România atât timp cât nu toate echipele vor beneficia de el, astăzi, Liga Profesionistă a emis un comunicat dur la adresa lui.

"Liga Profesionistă de Fotbal a luat act cu neplăcută surprindere de ultimele declaraţii făcute de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pe tema implementării sistemului de arbitraj video (VAR).

Rămânând consecventă cu propriile principii, deja anunţate în acest caz, LPF va face toate eforturile pentru ca, începând din play-off, să testeze sistemul VAR, măcar la unul dintre cele trei meciuri din această fază a competiţiei. Şi noi ne dorim ca toate meciurile să beneficieze de acest sistem, dar până implementarea lui generală în Liga 1 Betano, considerăm că nu putem abandona ideea testării acestuia în următoarea etapă a întrecerii. Dorim implementarea lui la toate meciurile din Liga 1 Betano începând cu sezonul 2018/2019.

Ne surprinde reticenţa preşedintelui FRF şi partizanatul domniei sale faţă de actualul mod de arbitraj. Lumea fotbalului evoluează şi domnul Burleanu ar fi trebuit să fie primul care să încurajeze schimbarea şi nu să iasă în spaţiul public cu afirmaţii care pot zdruncina încrederea cluburilor în acest sistem.

E adevărat, şi noi credem că toate meciurile trebuie să beneficieze de sistemul VAR, dar până la implementarea lui totală e absolut necesară probarea acestuia în perioada imediat următoare măcar într-un singur meci din play-off, pentru a obişnui oamenii implicaţi în realizarea acestuia (arbitri suplimentari, operatori, televiziuni) cu tot ceea ce înseamnă această schimbare.

Sigur că sunt posibile erori umane şi în sistemul VAR, dar ele vor fi cu siguranţă mai puţine, iar spiritul competiţiei va fi mult mai mult respectat astfel. Credem că ar trebui transmis un mesaj de încredere în noua tehnologie şi nu evidenţiat un partizanat în ceea ce se întâmplă azi în arbitrajul românesc" - se arată în comunicatul oficial al LPF. 

Afla mai multe despre: lpfvarfrfgino iorgulescurazvan burleanu 

viewscnt
Articole similare