Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă scandalul în Olanda. Utrecht nu renunţă la finala Cupei şi ameninţă că merge la tribunal. Varianta propusă de patronul clubului

Continuă scandalul în Olanda. Utrecht nu renunţă la finala Cupei şi ameninţă că merge la tribunal. Varianta propusă de patronul clubului
Comentarii

Clubul FC Utrecht ia în calcul posibilitatea să joace pe 1 septembrie finala Cupei, deşi federaţia de fotbal din Olanda a suspendat definitiv competiţiile din cauza coronavirusului, scrie presa internaţională.

FC Utrecht, care ar fi urmat să joace finala Cupei Olandei împotriva lui Feyenoord, vrea să dea în judecată instanţele fotbalului olandez. Finala Cupei o putea duce pe Utrecht în Europa League.

Unul dintre oficialii clubului, Thijs van Es, a estimat că a fost o "zi neagră pentru fotbal" şi că deciziile KNVB "sunt lipsite de transparenţă şi obiectivitate". El a indicat că se va adresa tribunalului, însă un jurist, Marjan Olfers, a declarat: "Un judecător în Olanda cu greu va ţine cont de aspectele sportive".

Frans van Seumeren, proprietarul lui Utrecht, vrea să joace finala Cupei. "Putem face asta pe 1 septembrie, ce ne împiedică? De ce n-am putea? Ce s-ar schimba? Poate că UEFA va decide în octombrie ce cluburi vor juca în Europa, cum şi unde", a explicat el pentru RTV Utrecht.

Guvernul olandez a prelungit cu trei luni, până pe 1 septembrie, interzicerea evenimentelor publice majore (inclusiv a meciurilor cu porţile închise), din cauza pandemiei de coronavirus.

Federaţia olandeză a anunţat vineri că a pus oficial capăt sezonului 2019-2020, fără a desemna o campioană, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus. Ajax, la care joacă Răzvan Marin, lider în Eredivisie la egalitate de puncte cu AZ Alkmaar (dar cu golaveraj mai bun), va fi calificată în grupele viitoarei ediţii a Ligii Campionilor, potrivit KNVB, ce va aştepta totuşi o decizie definitivă a UEFA în această privinţă pe 25 mai.

Alkmaar va avea nevoie să joace două tururi preliminare pentru a accede în grupele Ligii Campionilor.

Conform clasamentului îngheţat după etapa a 26-a (din 34), disputată pe 8 martie, Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven şi Willem II Tilburg vor evolua în Europa League. Utrecht era pe locul 6, la doar 3 puncte de Tilburg.

Afla mai multe despre: olanda 

viewscnt
Articole similare