Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Continuă speculaţiile! Mourinho aproape de o nouă TRĂDARE istorică. Cei 3 stâlpi ai noului proiect

Continuă speculaţiile! Mourinho aproape de o nouă TRĂDARE istorică. Cei 3 stâlpi ai noului proiect galerie foto

Premier League

Comentarii

Arsenal este în criză şi ar urma să apeleze conform presei engleze la un rival tradiţional: Jose Mourinho! Zilele lui Unai Emery sunt numărate pe Emirates Stadium.

Cei de la Daily Mail anunţă că discuţiile dintre Mourinho şi Arsenal au început şi dezvăluie cei 3 stâlpi ai noului său proiect. Aceştia pot fi determinaţi pentru reuşita portughezului pe Emirates Stadium, scrie sursa citată. Iată-i:

1. Bani pentru transferuri

Una dintre principalele solicitări ale portughezului este aceea de a dispune de bani suficienţi pentru transferurile cu care vrea să refacă noul Arsenal. Se pare că această solicitare nu va fi nici o problemă pentru clubul de pe Emirates. În ultimii ani, ”tunarii” au plătit bani mulţi pentru Aubameyang şi Lacazette, iar recent, pentru Pepe. Mirror scrie deja că Mourinho şi-a făcut o listă de achiziţii. Pe ea figurează doi jucători care pot ajunge în iarnă: Axel Witsel (Borussia) şi Eric Bailly (Manchester United).

Astfel, 11-le pe care Mourinho l-ar putea folosi pentru început la Arsenal ar fi format din Leno - Tierney, David Luiz, Bailly, Bellerin - Witsel, Torreira - Pepe, Ozi, Aubameyang - Lacazette. Se remarcă prezenţa lui Ozil în formula anunţată de englezi, detaliu care nu este neapărat o surpriză. De ce? Pentru că germanul (trecut acum pe linie moartă de Emery) este unul dintre fotbaliştii preferaţi ai portughezului, în timp ce Mourinho este antrenorul preferat al lui Ozil.

2. Academia Clubului

Unul dintre detaliile care fac diferenţa în favoarea lui Arsenal, prin comparaţie cu alte echipe din Anglia este uşurinţa cu care gruparea de pe Emirates îşi promovează tinerii jucători. Mereu, Arsenal are în lot jucători crescuţi în Academie şi foarte mulţi dintre ei reuşesc. Acum, este cazul unor fotbalişti ca Maitland Niles, Joe Willock sau Reiss Nelson. Mourinho a debutat în cariera sa 49 de jucători, dar pe de altă parte este recunoscut faptul că lusitanul vrea să plece după 3 sezoane de la echipele sale astfel că de multe ori nu are timp de proiecte pentru tineri.

3. Stilul de joc

Arsenal este mereu o echipă spectaculoasă şi mai mereu, în fiecare an, termină fără trofee importante. Aici intervine Mourinho, omul care a reuşit chiar şi cu Manchester United, un colos adormit în prezent, să câştige trei trofee, printre care unul european. Emery a respectat moştenirea de la Wenger şi a căutat să ofere un stil de joc ofensiv echipei sale. Mourinho este mult mai pragmatic şi cumva, aşa reuşeşte să câştige atât de multe trofee. Unul dintre cei mai titraţi antrenori ai lumii, Mourinho îşi organizează impecabil echipele şi caută mereu rezultatul. Victoriile cu 1-0 pot deveni constante pe Emirates. Dar sunt VITALE.

Englezii subliniază că Mourinho nu ar spune ”nu” unei oferte de pe Emirates, dar că momentan, varianta este doar una ipotetică, pentru că Emery nu este atât de uşor de dat afară.

De 20 de ori s-a întâlnit Jose Mourinho în cariera sa cu cei de la Arsenal. A pierdut doar 2 meciuri!! Alte 10 le-a câştigat şi 8 s-au terminat la egalitate. El este văzut drept un rival istoric al ”tunarilor” şi nu ar fi atât de uşor acceptat de fanii tunarilor.

Numele lui Mourinho este de asemenea vehiculat în Spania, la Real Madrid, dar şi la o altă echipă din Anglia, Tottenham Hotspur. În vârstă de 56 de ani, Mourinho a antrenat-o ultima dată pe Manchester United, cu care a cucerit trei trofee, dar de la care a fost demis anul trecut. În Anglia a mai antrenat marea rivală locală a lui Arsenal, Chelsea, în două rânduri: 2004-2007 şi 2013-2015. Pe Stamford Bridge, Mourinho a cucerit trei titluri de campion al Angliei, dar şi alte 5 trofee. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: arsenalmourinho 

viewscnt
Articole similare