Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contract colosal pentru Hamilton după ce a devenit din nou campion mondial. L-a depăşit şi pe Ronaldo

Contract colosal pentru Hamilton după ce a devenit din nou campion mondial. L-a depăşit şi pe Ronaldo

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton a fost recompensat de Mercedes cu un nou contract după ce s-a încoronat pentru a cincea oară campion mondial. Britanicul va deveni cel mai bine plătit pilot din istoria Formulei 1.

La doar câteva ore după ce a câştigat un nou titlu mondial în Formula 1, Lewis Hamilton şi-a pus semnătura pe un nou contract cu Mercedes. Noua înţelegere este valabilă până în 2020 şi îi va aduce în conturi 30 de milioane de lire pe an (34 de milioane de euro). Mai mult, dacă va câştiga titlul mondial şi în sezonul viitor, iar Mercedes se va încorona la constructori, britanicul va mai încasa încă 10 milioane de lire (11 milioane de euro).
 
În cazul lui Hamilton, creşterea faţă de precedentul contract este de nu mai puţin de 8 milioane de euro la salariul de bază şi de 3 milioane de euro în clauze.
 
Noul contract al lui Hamilton la Mercedes:
 
- 87 euro pe minut
- 5.172 euro pe oră
- 122.560 euro pe zi
- 3.747.990 euro pe lună
- 45.000.000 euro pe an
 
Noul contract îl transformă pe Hamilton în cel mai bine plătit sportiv britanic şi unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi din lume. Doar Lionel Messi, LeBron James, Kevin Durant şi Roger Federer îl mai depăşesc acum pe britanic din punct de vedere al banilor făcuţi din sport.
 
Cristiano Ronaldo a rămas mult în urma lui Hamilton din punct de vedere al salariilor. Lusitanul câştigă 35 de milioane de euro pe sezon la Juventus, cu un milion mai mult decât salariul de bază al lui Hamilton, însă are clauze care totalizează "doar" 5.6 milioane de euro.

Afla mai multe despre: formula 1mercedeslewi hamiltoncontractcristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare