Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contract încheiat pentru "prizonierul" de la Dinamo, Ionuţ Şerban, fotbalistul cu celebra clauză de un milion de euro! Lista plecărilor din "Ştefan cel Mare"

Contract încheiat pentru "prizonierul" de la Dinamo, Ionuţ Şerban, fotbalistul cu celebra clauză de un milion de euro! Lista plecărilor din "Ştefan cel Mare"
Comentarii

Val de plecări de la Dinamo Bucureşti, înaintea noului sezon. Din cauza datoriilor salariale, mai mulţi jucători importanţi au anunţat că nu mai rămân în "Ştefan cel Mare". Printre cei care părăsesc echipa e şi mijlocaşul central Ionuţ Şerban, cel care era legat de club printr-o clauză de un milion de euro.

Fostul preşedinte al CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a devenit administrator special al FC Dinamo, club care a intrat de curând în insolvenţă. Alături de echipa sa, fostul conducător de la CFR Cluj se vede nevoit să redreseze situaţia din "Ştefan cel Mare". Mai mult, sunt probleme şi de lot. Sursele Telekom Sport susţin că cinci jucători ai alb-roşilor ş-au anunţat plecarea. 

Ionuţ Şerban, fotbalistul cu clauza de 1 milion de euro, a plecat de la Dinamo Bucureşti

Ionuţ Şerban, fotbalistul cu cea mai controversată clauză în contract din Liga 1, a devenit liber de contract. Mijlocaşul central în vârstă de 25 de ani a părăsit clubul după opt ani. 

Fost jucător al Sportului Studenţesc, el a trăit un calvar la Dinamo, după ce Vasile Şiman şi foştii conducători ai clubului din "Ştefan cel Mare" s-au înţeles asupra unei clauze inedite. "Câinii" erau obligaţi, prin contract, să plătească un milion de euro, dacă Ionuţ Şerban pleacă de la Dinamo Bucureşti, indiferent de motiv. 

Lui Şerban i s-a terminat contractul şi legea insolventei permite să nu i se mai prelungescă automat. El avea un salariu lunar de 4.000 de euro, fără să fie în planurile antrenorilor care au trecut pe la echipă în ultimii ani. În iarnă, DDB a reuşit să-i reducă salariul de la 6.000 de euro, la 4.000. 

Fotbaliştii care au plecat de la Dinamo Bucureşti

Restanţele salariale, unele întinse pe luni de zile, au dus şi la situaţii pe care Dinamo Bucureşti nu le dorea. Unul dintre liderii echipei, Ante Puljic, a ales să plece. El era remunerat cu 7.000 de euro, după ce a acceptat o reducere a salariului de la 12.000 de euro, în iarnă.

Vlad Achim a plecat şi el. Fostul mijlocaş de la FCSB avea un salariu de 5.000 de euro, redus de la 7.000 de euro. Alexandru Răuţă, un alt titular, şi-a luat adio de la Dinamo şi a renunţat la salariul de 4.500 de euro, redus de la 6.500 de euro. 

De asemenea, Nemec e şi el pe lista plecărilor. Legea permite ca în 60 de zile de la întrarea în însolvenţă să i se rezilieze unilateral. El nu a acceptat diminuarea, iar în prezent are 15.000 de euro pe lună. 

Dinamo Bucureşti nu se va prezenta nici la următorul meci de pregătire, cel cu Rapid Bucureşti. 

 

Afla mai multe despre: ionut serbandinamo bucurestiplecari dinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare