Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contract prelungit până în 2024 pentru Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Contract prelungit până în 2024 pentru Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Formula 1

Comentarii

Marele Premiu de Formula 1 al Italiei se va desfăşura cel puţin până în 2024, după ce organizatorii au prelungit cu cinci ani contractul cu deţinătorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ.

Acest anunţ vine chiar în săptămâna premergătoare ediţiei din acest an, cea cu numărul 90 din istorie, dar şi când se împlinesc 90 de ani de la fondarea echipei Ferrari.

Grand Premio d'Italia este printre cele mai vechi competiţii automobilistice din lume, fiind organizat prima dată în 1921. Din 2013, grand prix-ul italian este cursa cu cele mai multe ediţii din istoria automobilismului.

Istoria Formulei 1 începe în 1950 şi, de atunci, numai Marele Premiu al Italiei şi cel al Marii Britanii nu au lipsit din calendar.

Circuitul Autodromo Nazionale Monza, inaugurat în 1922, al treilea din lume cu destinaţie automobilistică permanentă, a fost aproape neîntrerupt gazdă a Formulei 1 şi a MP al Italiei. Cu o singură excepţie, ediţia din 1980, când Italian Grand Prix a avut loc la Imola, deoarece circuitul de la Monza se afla în renovare.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare