Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contractul istoric dintre Ilie Năstase şi Adidas s-a încheiat. ”Nasty” pregăteşte o nouă lovitură

Contractul istoric dintre Ilie Năstase şi Adidas s-a încheiat. ”Nasty” pregăteşte o nouă lovitură

Tenis

Comentarii

Contractul istorie pe care Ilie Năstase (75 de ani) îl avea cu firma de echipament sportiv Adidas a expirat. Acum, legendarul tenismen se gândeşte să pună în practică o nouă lovitură.

Talentul, dar şi charisma i-au adus lui Ilie Năstase un contract istoric cu Adidas, pe vremea când era jucător. S-a întâmplat în 1972, când primul număr 1 ATP din istorie a semnat un contract foarte consistent pentru acele vremuri.

Contractul cu Adidas a rămas valabil şi după retragere, însă acum a expirat. Ilie Năstase ia acum în calcul o nouă lovitură comercială.

A expirat contractul istoric dintre Năstase şi Adidas: ”Dacă o să fac ceva, fac numai cu numele meu”

În 1972, cu un an înainte să devină primul număr 1 din istoria ATP, Ilie Năstase a fost invitat să semneze un contract de sponsorizare cu Adidas. Fostul mare tenismen era pe val atunci şi, pe lângă talent, se bucura şi de multă simpatie din partea publicului.

De altfel, Ilie Năstase susţine că el a fost primul jucător de tenis din istorie care a semnat un contract de sponsorizare cu Adidas. În acele vremuri, marile companii producătoare de echipament sportiv îşi concentrau atenţia pe cei mai buni fotbalişti.

De exemplu, Ilie Năstase povestea într-un interviu pentru Telekom Sport, în 2018, că a semnat contractul cu Adidas în acelaşi timp cu marele Franz Beckenbauer.

Prin această înţelegere, Ilie Năstase a primit 100.000 de dolari pe an de la Adidas, o sumă uriaşă pentru acele vremuri. Contractul a fost valabil şi mulţi ani după ce Năstase s-a retras, dar pe sume mai mici.

Periodic, Adidas a lansat diferite piese de echipament sportiv imprimate cu brandul Ilie Năstase. Acum, acest contract a ajuns la final şi cei de la Adidas n-au mai vrut să-l prelungească.

Totuşi, fostul mare tenismen i-a în calcul să-şi lanseze propria linie de echipament sportiv, care să folosească marca Ilie Năstase:

”Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament”, a declarat Ilie Năstase.

Interesant este că Adidas a suspendat înţelegerea cu Ilie Năstase în anul 2017, după ce legendarul sportiv român a afirmat că viitorul copil al Serenei Williams cu afaceristul Alexis Ohanian ”va avea culoarea cicoloată cu lapte”.

Atunci, Ilie Năstase a fost acuzat de rasism, într-un scandal care a făcut înconjurul lumii: ”Ei sunt solidari în astfel de situaţii. Aşa i-au făcut şi lui Messi, când a avut problemele cu taxele. Nu au dat în presă, dar am auzit că aşa a fost”, a povestit Năstase.

Odată ce scandalul şi-a pierdut din amploare, contractul cu Adidas a fost reluat, însă în acest an a expirat şi producătorul de echipament sportiv n-a mai dorit să-l prelungească.

Afla mai multe despre: ilie nastase 

viewscnt
Articole similare