Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Controversă la Jocurile Olimpice. Câştigătoarea probei de Super G, acuzată că ar fi folosit schiuri împrumutate de la Mikaela Shiffrin

Controversă la Jocurile Olimpice. Câştigătoarea probei de Super G, acuzată că ar fi folosit schiuri împrumutate de la Mikaela Shiffrin

Sporturi

Comentarii

Presa internaţională a scris, sâmbătă, că sportiva cehă Ester Ledecka, dublă campioană mondială la snowboard, a câştigat proba de Super G din cadrul concursului de schi alpin de la Jocurile Olimpice folosind schiuri împrumutate de la americanca Mikaela Shiffrin.

Potrivit The New York Times, mama Mikaelei Shiffrin, Eilen Shiffrin, care este şi antrenoarea fiicei sale, a negat această informaţie. Ea a spus că probabil Ledecka a ales schiurile dintre mai multe oferite schioarelor de producătorul Atomic. Ledecka a spus că de fiecare dată alege schiuri care au fost folosite de alte concurente.

Ester Ledecka s-a declarat surprinsă de propria sa prestaţie într-un sport în care nu este specialistă, principala sa disciplină sportivă fiind snowboardul. “Nu ştiu ce s-a întâmplat”, a spus ea, precizând că iniţial a crezut că rezultatele de pe tabelă sunt incorecte. “Credeam că vor mai adăuga vreo două secunde la timpul meu. Aşteptam asta. Am văzut-o pe mama. Ne uitam una la cealaltă şi nu înţelegeam. Probabil am fost singura sportivă din snowboard de acolo. Pe celelalte fete probabil era multă presiune. Eu încercam doar să fac o cursă cât mai bună”, a declarat Ledecka.

Şi austriaca Anna Veith a fost surprinsă de Ledecka. “Prima mea reacţie a fost: ‘Este aşa ceva posibil?’. Apoi a apărut Ester. Pentru că este practicantă de snowboard nu ştiam cât de puternică este. Merită victoria, o felicit”, a spus Veith.

La Pyeongchang, proba de Super G a fost câştigată sâmbătă de Ester Ledecka (1:21.11), care concurează la JO şi la snowboard, urmată pe podium de austriaca Anna Veith (1:21.12) şi de Tina Weirather, din Liechtenstein (1:21.22).

Afla mai multe despre: jocurile olimpicesuper gester ledeckamikaela shiffrin 

viewscnt
Articole similare