Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Corina Căprioriu a discutat despre un episod ieşit din comun petrecut în lotul de judo: "M-a jignit foarte tare"

Corina Căprioriu a discutat despre un episod ieşit din comun petrecut în lotul de judo: "M-a jignit foarte tare"

Alte sporturi

Comentarii

Corina Căprioriu a vorbit despre experienţa avută la lotul de judo, alături de antrenorul japonez Kohei Oishi.

Corina Căprioriu a vorbit despre un episod ieşit din comun ptrecut în lotul de judo

Corina Căprioriu a povestit recent un incident pe care l-a avut în perioada unui stagiu de pregătire cu lotul de judo în Japonia. Coordonatorul Kohei Oishi este cel cu care fostul număr 1 mondial a avut o problemă. Antrenorul japonez este cel care pregăteşte actualul lot al României pentru Jocurile Olimpice 2020.

Corina a fost vicecampioană în 2016 şi spune că după dialogul pe care l-a avut cu Oishi, aceasta a luat în considerare retragerea, asta şi pentru că a fost aproape agresată fizic de către japonez.

"Nu mă mai simţeam dorită acolo, la Cluj, de altfel nici eu nu îmi mai doream să lucrez acolo, iar cei de la COSR au acceptat să mă antrenez cu alt staff.

Atunci venise antrenorul japonez, credeam că o să fie un aer proaspăt şi ne va arăta diferite procedee... Dar nu am fost pe aceeaşi lungime nici cu japonezul.

La sfârşitul lui 2018 m-am contrat cu antrenorul japonez (n.r. Kohei Oishi), o discuţie care m-a demoralizat pe moment şi chiar mi-am întrerupt pregătirea. Eram convinsă să renunţ. Atunci a vrut să mă bruscheze antrenorul japonez.

Mi-a spus că nu am mentalitate. I-am spus: mă scuzaţi dar mentalitatea ţi-o formezi de mic, de la copii. Iar având în vedere rezultatele avute... Mă şi laud acum, dar în 2015, înainte de JO, am fost numărul 1 mondial pentru o perioadă. Am fost timp de 10 ani în TOP 8 mondial.

M-a jignit foarte tare şi mi-a zis să plec acasă, că el are deja sportive pentru categoria mea. Eu îmi cunoşteam valoarea la momentul respectiv şi la cât sunt eu de vocală nu eram acceptată atâţia ani dacă nu eram valoroasă.

Ceva de genul...  (n.r. a sărit la bătaie). A vrut să-mi pună mâna în gât, dar nu i-am permis. Este antrenor în continuare, de doi ani de zile. Nu ştie româneşte.

Nu vreau să mă victimizez sau să dau vina pe ei, pentru că am avut şi eu partea mea de vină. Îmi asum.

M-am simţit extrem de jignită pentru că nu poţi să vii aici şi să încercă să schimbi totul. Nu avem mentalitatea japonezelor, că ele stau câte 3 ore în sală. Bine, stau, dar aici e altă mentalitate.", a povestit Corina Căprioriu.

Afla mai multe despre: judo corina caprioriu 

viewscnt
Articole similare