Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu a tras concluziile după ce CFR a fost eliminată din Champions League! ”Suntem dezgustător de departe! Puteam să ne ducem la un 7-1” EXCLUSIV

Cornel Dinu a tras concluziile după ce CFR a fost eliminată din Champions League! ”Suntem dezgustător de departe! Puteam să ne ducem la un 7-1” EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a cedat în deplasarea de la Young Boys, scor 1-3, şi a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor. Acum, campioana României o va întâlni pe Steaua Roşie Belgrad, în play-off-ul Europa League.

Cornel Dinu a vorbit în cadrul emisiunii Sport Report, de pe Telekom Sport 1, despre înfrângerea CFR-ului. Expertul TelekomSport a dat de pământ cu echipa lui Şumudică şi a spus că scorul meciului putea să fie mult mai mare. 

”M-am ingrozit de diferenţa de concepţie de joc! Suntem dezgustător de departe în ceea ce priveşte calitatea jocului!”

”Eu m-am ingrozit de diferenţa de mobilitate, de alură, de ţinută, de concepţie de joc. Diferenţa a fost mare de tot, mi-a fost milă de noi că am ajuns unde am ajuns cu fotbalul. Cu excepţia a două situaţii, în prima repriză au fost vreo şase situaţii de a marca ale celor de la Young Boys Berna. Ritmul de joc al lor a fost pe acorduri Wagneriene, ne-au depăşit din toate punctele de vedere. Mi-era jenă că am ajuns la o asemenea diferenţă. O echipă care după câteva etape este pe locul patru în Elveţia. Concepţional, în aşezare, în mobilitate, au fost peste noi. Sunt crescuţi în academiile reale din Elveţia.

Există o anumită interpretare, nu pot să găsesc scuze, prin faptul că Şumudică ne-a anunţat o mare surpriză. A încercat pressing vreo şapte minute şi jumătate, după care nu a mai contat în joc. A fost un pressing care nu a contat, pentru că individual, în ocuparea terenului, în mişcare, în duelurile corporale, pentru că acest antrenor cu nume de mare compozitor, a evitat duelurile. Singurul duel a fost pe final, al lui Alibec. Suntem dezgustător de departe în ceea ce priveşte calitatea jocului. Am scăpat uşor, puteam să ne ducem la un 7-1. Ce jucăm noi e un fel de camping, lucru dovedit de prestaţia CFR-ului, care cu siguranţă va câştiga campionatul acesta, pentru că nu are cu cine să se lupte. 

 

E foarte greu să fac o apreciere individuală. E foarte greu să remarc vreun jucător. Ce pot să spun este că aş remarca diferenţa asta fantastică între ce fac aceşti jucători prin campionatul intern şi ce se întâmplă când joacă împotriva unei echipe de mâna a doua din Europa. O echipă serioasă, bine antrenată, o echipă care din toate punctele de vedere se cunoaşte că are o partitură impresionantă de joc”, a spus Cornel Dinu, în exclusivitate, pentru TelekomSport 1. 

Young Boys - CFR Cluj 3-1

CFR Cluj a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-1 (3-1), de Young Boys Berna, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. După 1-1 în tur, campioana României a părăsit competiţia, iar acum va evolua în play-off-ul Europa League, cu Steaua Roşie Belgrad. 

Au marcat: Siebatcheu '23, '42, Ngamaleu '25 / Omrani '4

Au evoluat următoarele echipe:

Young Boys: Faivre - Hefti (Maceiras '82), Camara, Zesiger, Garcia - Fassnacht, Martins (Sierro '87), Aebischer (Rieder '67), Ngamaleu - Elia (Mambimbi '82), Siebatcheu (Kanga '88). Antrenor David Wagner;

CFR Cluj: Arlauskis - Susici, Manea, Cestor, Bouhenna, Camora - Deac, Fofana (Rodriguez '46), Sigurjonsson (Alibec '46), Păun - Omrani (Costache '77). Antrenor Marius Şumudică.

Meciurile din play-off-ul Europa League vor avea loc la 19 august, la Belgrad, şi la 26 august, la Cluj-Napoca. Young Boys Berna va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Ferencvaros.

Afla mai multe despre: cfr-champiosn league-telekom sport 

viewscnt
Articole similare