Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu despre echipa naţională: ”Linia de mijloc e competitivă în formula asta” Ce fotbalist l-a impresionat şi de ce l-a lăudat pe Rădoi

Cornel Dinu despre echipa naţională: ”Linia de mijloc e competitivă în formula asta” Ce fotbalist l-a impresionat şi de ce l-a lăudat pe Rădoi
Comentarii

Cornel Dinu a vorbit la Sport Report despre prestaţia tricolorilor din partida cu Islanda.

România a obţinut prima victorie după patru înfrângeri consecutive, în faţa Islandei, scor 2-0. ”Tricolorii” s-au impus graţie golurilor lui Man şi Stanciu şi au reintrat în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial. La Telekom Sport, Cornel Dinu a analizat prestaţia ”tricolorilor” într-o discuţie cu jurnaliştii Dan Udrea, Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu:

”S-au făcut fel de fel de discuţii şi toţi ne putem da cu părerea. Eu am rezerve şi despre părerile mele.

E interesant că după un an, Rădoi are o echipă care aduce cât de cât a competitivitate. Reuşeste să câştige al 4-lea joc şi cred că are nişte puncte câştigate în distribuţia din teren. A fost ajutata România şi de sansă dacă ne gândim la cele doua goluri  şi de faptul că faţă de echipa din 18 oct 2020 pe care au adus-o aceşti islandezi, au lipsit vreo 9 jucători, exact jucătorii creativi. Islandezii n-au mai avut ”soonii” lor că toţi sunt băieţii lui tata, n-au mai avut afinitatea faţă de minge pe care au avut-o în urmă cu un an. Adică am întâlnit o echipă mult mai modestă faţă de cea care ne-a batut cu 2-1 în preliminariile pentru CE. E improtant că am câştigat, e o revenire in calculele grupei si nu pot să spun decât cum spunea mama lui Napoleon: ”numai sa dureze”

Linia de mijloc mi se pare competitivă.  Am rezerve în continuare la Chiricheş, mai puţin la Nedelcearu, nu cred că este o soluţie Camora. Soluţia cu Man este destul de bună, la fel şi cu Alibec ca vârf împins, un vârf pe care se poate lansa atacul, un jucător care atunci când este cu faţa la poartă poate fi periculos pentru defensiva adversă.

Din toate punctele de vedere, Sorescu este un atacant. Aşa cum l-a dispus Rădoi este corect după părerea mea. Este eminamente atacant, un jucător de pătrundere, de forţă, de execuţie. Că e plimbat peste tot, e o problemă care nu ne aparţine nouă. Panduru e un tip pretenţios, ţin foarte mult la el. Nu vreau să consideraţi o contrazicere, dar mie mi s-a părut în progres Nedelcu” a mărturisit fostul selecţioner, la Telekom Sport.

Următoarele partide ale tricolorilor în această lună sunt:

5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21.45 – Arena Naţională (Bucureşti);
8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje).

Clasamentul Grupei J: 1. Armenia - 10 puncte, 2. Germania - 9 puncte, 3. Macedonia de Nord - 7 puncte, 4. România - 6 puncte, 5. Islanda - trei puncte, 6. Liechtenstein - niciun punct.

Afla mai multe despre: cornel dinuechipa naţională 

viewscnt
Articole similare