Experiențe împreună.
You are here:

Corona Braşov a fost retrogradată oficial. CSM Bucureşti pierde un punct în clasamentul din Liga Florilor

Corona Braşov a fost retrogradată oficial. CSM Bucureşti pierde un punct în clasamentul din Liga Florilor

Handbal

Comentarii

Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal a adoptat decizia retrogradării oficiale din Liga Naţională de handbal feminin a formaţiei Corona Braşov, miercuri, în 22 ianuarie, în ultima şedinţă susţinută.

Comisia de Apel a ratificat decizia Comisiei de Disciplină, iar toate rezultatele Coronei Braşov au fost anulate. Clubul a fost sancţionat deoarece 17 jucătoare ale sale au recurs la metode de refacere interzise de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA). Toate cele 17 jucătoare se află în stare de suspendare provizorie până la o sentinţă definitivă a WADA.

"În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu retrogradarea din Liga Naţională Liga Florilor MOL ediţia 2019-2020”, a fost decizia anunţată de Comisia de Apel. În schimb, Corona Braşov va avea drept, în sezonul viitor să înscrie echipa de handbal în liga secundă, având drept de promovare. 

Deoarece Corona Braşov nu a evoluat în jumătate dintre meciurile sezonului regulat, i se vor anula toate rezultatele obţinute până în acest momnet. Astfel, CSM Bucureşti pierde un punct în faţa celor de la SCM Râmnicu Vâlcea. În plus, pierde trei puncte Gloria Buzău şi trece de la 26, la 23, şi este depăşită în clasament la Gloria Bistriţa, dar profită de excluderea Coronei Braşov, astfel că stagnează. Baia Mare rămâne urcă pe 5, dar cu 22 de puncte, unul mai puţin în urma acestei decizii.

Clasament: 1. SCM Râmnicu Vâlcea (34 p), 2. CSM Bucureşti (33 p), 3. Gloria Bistriţa (24 p), 4. Gloria Buzău (23 p), 5. Baia Mare (23 p)...

viewscnt
Articole similare