Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Coronavirusul amână toate competiţiile majore! Şi Europenele de Gimnastică au fost suspendate

Coronavirusul amână toate competiţiile majore! Şi Europenele de Gimnastică au fost suspendate

Gimnastică

Comentarii

Epidemia de coronavirus loveşte în toate sporturile. La scurt timp după ce UEFA a anunţat că Europeanul de fotbal a fost amânat, şi oficialii Forului European de Gimnastică au făcut un anunţ asemănător. Atât Campionatul European masculin, cât şi cel feminin, au fost amânate pentru o dată care va fi anunţată ulterior.

Calendarul marilor competiţii a fost dat peste cap. În an olimpic, sportivii nu mai pot urma planurile de pregătire în vederea calificării la Jocurile Olimpice. Este şi cazul gimnaştilor, care în lunile aprilie şi mai ar fi trebuit să participe la Campionatele Europene. UEG a fost însă nevoită să ia măsurile cele mai potrivite în cazul epidemiei de coronavirus, care a dus până acum la suspendarea mai multor competiţii, în toate sporturile. Astfel, decizia a fost de a amâna Campionatele Europene, care urmau să înceapă luna viitoare. 

Competiţia feminină ar fi trebuit să se dispute la Paris, în perioada 30 aprilie - 3 mai, în timp ce concursul de la masculin urma să aibă loc la Baku, între 27 şi 31 mai. Oficialii Federaţiei Internaţionale nu au anunţat încă o dată la care se vor putea ţine Campionatele Europene, dar cel mai probabil vor găsi o variantă pe care o vor comunica la finalul lunii aprilie. 

Jocurile Olimpice, în pericol?

Având în vedere că multe competiţii s-au amânat deja, cum este şi cazul Campionatelor Europene de Gimnastică, sunt din ce în ce mai multe şanse ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie în pericol. Majoritatea competiţiilor suspendate reprezentau criterii de calificare la Jocuri, cum este şi cazul Europenelor de gimnastică. În cazul în care nu vor fi găsite date ulterioare la care să aibă loc acestea, sportivii nu vor avea cum să obţină biletele pentru Jocuri. 

România are doi gimnaşti calificaţi la Tokyo: Marian Drăgulescu, la sărituri, şi Maria Holbură. Cel mai titrat gimnast al României va participa astfel la a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice din cariera sa. 

 

Afla mai multe despre: gimnasticaeuropene gimnasticamarian dragulescujocurile olimpicecoronavirus 

viewscnt
Articole similare