Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cosmin Contra despre cum depăşesc echipele din Spania perioada de criză: ”Vor scădea salariile sau îi va ajuta Guvernul”

Cosmin Contra despre cum depăşesc echipele din Spania perioada de criză: ”Vor scădea salariile sau îi va ajuta Guvernul”

Fotbal

Comentarii

Cosmin Contra, un excelent cunoscător al fotbalului spaniol şi un tip foarte bine ancorat în realitatea din Peninsula Iberică a vorbit pentru Telekom Sport despre situaţia de criză din fotbalul din această ţară

Spania a înregistrat alte 849 de decese în ultimele 24 de ore, iar bilanţul deceselor din cauza covid-19 a crescut de la 7.340 la 8.189, a anunţat marţi Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează Reuters. 

Situaţia este tot mai dramatică în Peninsula Iberică. Cosmin Contra, fostul selecţioner al naţionalei României locuieşte la Madrid şi cunoaşte foarte bine realitatea din Spania.

Cosmin Contra: ”În Spania nu se vor suspenda contractele jucătorilor”

FC Barcelona a anunţat că toţi sportivii clubului, inclusiv echipa de fotbal, au căzut de acord să încaseze salarii mai mici în perioada Coronavirusului.

Foarte bine ancorat în realitatea din Spania, fostul selecţioner explică: ”Toată lumea a ajuns la diferite forme de a-şi scădea salariile, e normal într-o situaţie de criză, într-o asemenea situaţie ca toată lumea să găsească o soluţie să reducă salariile. Unele echipe au apelat la alte variante, adică Guvernul îţi plăteşte 70% din salariu, deja 4-5 echipe au apelat la această soluţie, am văzut că Barcelona a apelat la aceeaşi soluţie, deci majoritatea echipelor îşi vor scădea salariile sau vor fi plătite cu ajutorul Guvernului. E normal pentru că suntem într-o perioadă de criză şi cred că în aceste momente, toată lumea să se gândească la sănătatea lor, la sănătatea celor apropiaţi, să fie responsabili şi să se termine cât mai repede” a declarat Cosmin Contra.

Totodată, Contra spune că în Spania nu se pune problema suspendării contractelor fotbaliştilor, asemenea Ligii 1: ”Aici nu se întâmplă acest lucru, în niciun caz jucătorii nu vor fi neplătiţi, vor fi plătiţi, sunt nişte contracte semnate, nu e vina jucătorului că această pandemie a jauns pentru tot în lume, a paralizat fotbalul total, nu mi se pare corect ca unii jucătorii să nu fie plătiţi dacă au un contract în vigoare” a explicat fostul selecţioner al României.

”Fotbalul nu va muri, dar poate să fie o lovitură destul de grea sau echipele să se recupereze destul de greu după această pandemie” a mai adăugat Cosmin Contra.

Fostul antrenor al primei reprezentative a fost intervievat de Alexandru Săbău în cadrul rubricii ”Give me 5 cu Săbău” de pe www.telekomsport.ro. Vezi aici răspunsurile lui Cosmin Contra.

Afla mai multe despre: cosmin contrala liga 

viewscnt
Articole similare