Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cosmin Contra şi-a anunţat plecarea de la naţională: ”Am luat decizia de a nu mai continua!” VIDEO

Cosmin Contra şi-a anunţat plecarea de la naţională: ”Am luat decizia de a nu mai continua!” VIDEO

Echipa națională

Comentarii

Spania a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa României, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020.

Cosmin Contra şi-a anunţat plecarea de la cârma echipei naţionale după meciul cu Spania: ”Am luat decizia de a nu mai continua! De ce? Pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul şi am spus-o, dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul, o să plec de la echipa naţională. Decizia mea e luată dinainte şi comunicată la cine trebuia comunicată. După meciul cu Suedia, decizia a fost luată” a mărturisit selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României. Lui îi expira contractul cu prima reprezentativă după acest meci.

Contra şi-a anunţat plecarea: ”Îi mulţumesc lui Răzvan Burleanu şi le cer scuze suporterilor”

Contra nu va mai merge la tragerea la sorţi pentru baraj: ”În principiu, da, erau biletele cumpărate pentru tragerea la sorţi, dar acum trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte. Pe această cale, vreau să-i mulţumesc lui Răzvan Burleanu pentru şansa de a fi antrenorul naţionalei, a fost o mândrie pentru mine, vreau să cer iertare suporterilor pentru că nu am putut să fac mai mult la echipa naţională. În acelaşi timp, au fost şi lucruri bune, dar unul dintre lucrurile bune e că astăzi pe teren au fost 7-8 jucători de la naţionala sub 21 de ani” a mai spus Cosmin Contra.

Despre înfrângerea la scor în faţa Spaniei, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României declarase, imediat după meci ”Poţi să pierzi un meci împotriva Spaniei fără probleme, dar să nu ai atitudine şi să nu alergi într-un meci cu dubla campionă europeană şi mondială spania, asta nu o să accept niciodată. Poate dacă egalam la ocazia lui Puşcaş (n.r la scorul de 0-1) poate că altul era rezultatul meciului. Mă aşteptam la o altă reacţie, dar faptul că nu am câştigat contra Suediei ne-a afectat clar. Întotdeauna vinovatul principal este antrenorul, eu îmi asum această vină. Sper ca băieţii să înţelegă că fără o schimbare de atitudine din partea tuturor nu poţi face nimic. În ultimele meciuri nu am reuşit să ajung la ei, să-i fac să înţeleagă miza acestor meciuri”

”Niciodată nu o să regret că ajung antrenor la echipa naţională. Eu cred că pentru ce am făcut pentru echipa naţională şi ce am încercat să fac aici, cred că am meritat un pic mai mult respect din partea multor persoane, dar acum s-au văzut persoanele pe care poţi să te bazezi şi pe care nu” a mai spus Contra, care a refuzat să vorbească despre eventuala numire a lui Mirel Rădoi: ”Nu mă întreba asemenea lucruri, că nu e treaba mea”

Cosmin Contra la echipa naţională

Cosmin Contra a fost numit la cârma echipei reprezentantive în septembrie 2017. A pregătit naţionala în 24 de meciuri, iar în 2018 nu a pierdut nici măcar unul. În total, Contra a fost selecţioner în 24 de meciuri şi a câştigat 13 dintre ele.

Spania este una dintre echipele care au învins România lui Contra de două ori. Cosmin Contra a pierdut la cârma echipei naţionale doar meciuri împotriva unor echipe mult mai bine clasate în clasamentul FIFA (Spania, Suedia, Olanda)
 

Afla mai multe despre: cosmin contra 

viewscnt
Articole similare