Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cosmin Olăroiu a dat marea lovitură! La 51 de ani, românul revine în elita fotbalului mondial: "El este alesul"

Cosmin Olăroiu a dat marea lovitură! La 51 de ani, românul revine în elita fotbalului mondial: "El este alesul"
Comentarii

Cosmin Olăroiu, care va împlini 51 de ani în această lună, este la un pas de a deveni selecţioner, anunţă presa din Golf.

Olăroiu, ajuns la 50 de ani, negociază cu Federaţia din Emiratele Unite preluarea naţionalei aflate pe locul 71 în clasamentul FIFA, având ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Astfel, Olăroiu ar reveni în elita fotbalului mondial, având şansa să se bată cu ce mai mari selecţioneri ai lumii.

"Olăroiu este alegerea perfectă pentru echipa naţională. Chiar dacă nu are o mare reputaţie, antrenorul român cunoaşte foarte bine fotbalul din Orientul Mijlociu", notează presa din Emiratele Arabe Unite.

Oficialii Federaţiei din Emirate sunt în căutarea unui nou selecţioner, după ce în aprilie l-au demis, în mod surprinzător, pe Ivan Jovanovici, deşi tehnicianul nu a apucat să conducă niciun meci. Jovanovici fusese numit la conducerea naţionalei din Emirate în luna decembrie a anului trecut, în locul olandezului Bert van Marwijk.

Sârbul ar fi trebuit să conducă echipa în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022 şi ale Cupei Asiei, dar competiţiile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Acum, obiectivul federaţiei din Emirate este să găsească un nou selecţioner până la meciul cu Vietnam, care este liderul Grupei G din preliminariile Mondialului din Qatar, zona Asia. Naţionala din Vietnam este neînvinsă în primele cinci meciuri, având 11 puncte, şi este urmată de Malaezia, cu nouă puncte, Thailanda, cu opt puncte, în timp ce Emiratele Arabe Unite se află pe poziţia a patra, cu şase puncte. Indonezia este ultima, cu cinci înfrângeri din tot atâtea posibile.

Cosmin Olăroiu, aproape să fie din nou selecţioner

Cosmin Olăroiu antrenează, în prezent, în campionatul Chinei. Tehnicianul român o pregăteşte pe Jiangsu Suning din martie 2018 şi mai are contract până la finalul anului viitor. Olăroiu are şansa de a deveni din nou selecţioner, după scurta experienţă avută pe banca naţionalei Arabiei Saudite, între decembrie 2014 şi ianuarie 2015.

De-a lungul carierei, Olăroiu a mai antrenat FC Naţional, Steaua, Poli AEK, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli şi Al Shabab.

Afla mai multe despre: olaroiu 

viewscnt
Articole similare